Sicilija - sončna in živahna

11. 5. 2014

Italijani ji pravijo kar lepa SicilijaBella Sicilia. In zasluži si takšno ime.

Sicilija je največji sredozemski otok, ki ima še vedno sloves pokrajine, najbolj vezane na stare tradicije in običaje. V mestu Prizzi tako, na primer, vsako leto za veliko noč uprizorijo pravi 'ples hudičev', v Marsali na ulicah pa Kristusov križev pohod.

To pa nikakor ni vse, kar lahko živahna Sicilija ponudi.

Otok ima vse leto milo podnebje in ves čas pribavlja številne turiste, ki kar letajo na oglede številnih naravnih in kulturnih spomenikov. Ponaša se tudi z največjim evropskim vulkanom Etno, ki je tisočletja oblikoval življenje na otoku in je glavni razlog, da je Sicilija mati številnih znanih grških bajk.

Glavno mesto otoka Palermo vedno zaznamujejo poseben utrip, glasne ulice in polne tržnice.

Lahko se odpravite tudi na ogled številnih veličastnih antičnih templjev, ki so na vrhu gričev.

Sicilija

Čudovita pokrajina

Mesto s severa obdajata Monte Pellegrino in z juga Capo Zafferano, vmes pa je rodna pokrajina, kjer so bili nekoč številni nasadi agrumov, palm in oljk, zaradi česar je ta del Sicilije tudi dobil ime Zlata školjka.

Nujen je ogled mozaikov, ki prekrivajo cerkvene stene v Palermu, Monrealu in Cefaluju, slikovita pa so tudi pročelja baročnih cerkva v mestecih Ragusa, Noto in Modica.

Poleg naravnih lepot, med katerimi zagotovo ne smemo pozabiti še vedno delujoče Etne, pa potovanje po tej deželi mafije zaokroži še odlična kulinarika.

Na Siciliji lahko na vsakem koraku pričakujete gostoljubnost, odkritost in prijaznost domačinov. Ljudje so polni energije in volje do življenja.

Sicilija

Velik poudarek dajejo družini, veri, prijateljem in neverjetno skrbno negujejo svoje običaje in navade, ki jih prenašajo iz roda v rod. Prisrčen objem in pomoč lahko pričakujete na vsakem koraku.