25 budističnih modrosti za mir v vaši duši
25 budističnih modrosti za mir v vaši duši
10 razlogov, zakaj (ne) imeti aktivno dekle
10 razlogov, zakaj (ne) imeti aktivno dekle
6 znakov, da ste izjemno občutljiva duša
6 znakov, da ste izjemno občutljiva duša

Tako boste prosti čas zagotovo preživeli brez slabega razpoloženja

Tako boste prosti čas zagotovo preživeli brez slabega razpoloženja (foto: Profimedia) Profimedia
25. 8. 2015

Ali veste, kaj je ena pomembnejših stvari, ki jih morate storiti pred potovanjem, izletom, vikend oddihom ...?

Da se v miru pogovorite o bistvenih točkah: kaj mi je pomembno? Kaj si želim? Dotaknete se lahko tudi poteka dneva, financ in drugega. Kar se tiče previsokih pričakovanj, pomaga, da se zavedate, da depresivna stanja na oddihu niso popolnoma normalna in da ne pomeni, da je celoten dopust polomija!

Kako brez slabega razpoloženja preživite prosti čas s/z

... starši

Starši radi verjamejo, da je na družinskih počitnicah tako kot prej, pa čeprav v vsakdanjem življenju večinoma že hodite po ločenih poteh.

Kaj lahko naredite? Počitnice in prosti čas, ki ga preživljate skupaj, morate videti kot priložnost, da se bolje spoznate. Pripovedujte o sebi, svojem življenju. Vaši starši bodo tako opazili, da ste odrasli. Vendar previdno vlecite meje, še posebej, če mama in oče reagirata nekoliko užaljeno.

... partnerjem

Pri večini parov že v prvih dneh pride do prepira. Ona hoče eno, on nekaj drugega – večinoma manj romantike, zato pa veliko zapravljanja časa in ne toliko pogovarjanja.

Kaj lahko naredite? Pomembno je določiti skupni cilj – sprostitev. Pot do nje je lahko različna, ne sme pa biti usmerjena proti partnerskemu odnosu. Če odhajata na daljši oddih, si v prvih dneh zagotovita vsak nekaj svobode – in nato izmenično določita dnevni program.

... najboljšo prijateljico

Kar naekrat se vam zdi dolgočasna? In preveč govori? Za sabo pušča kaos? Doma veljajo nekakšna prijateljska pravila, na oddihu pa bi se vsak rad naužil, kar mu manjka v vsakdanu.

Kaj lahko naredite? Iskreno se morate pogovoriti o svojih pričakovanjih. Tudi ko gre le za krajši oddih. Tudi na kraju samem, če postane hudo. In mirno dan preživita tudi ločeno.

Več preberite v članku Najboljši namigi za čudovite dni brez sporov, prepirov in jeze

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri