Top 3 bližnje destinacije za krompirjeve počitnice

Top 3 bližnje destinacije za krompirjeve počitnice (foto: FOTO: promocijski material) FOTO: promocijski material
21. 10. 2019 Promocijsko sporočilo

Krompirjeve počitnice so potrkale na vrata, zato so misli vedno bolj v iskanju idej o pobegu na kakšno od zanimivih destinacij. Za vas pripravil seznam 3 destinacij za vsak okus in žep. Preden se odpravite na pot, ne pozabite na zavarovanje za tujino za primer morebitnih zdravstvenih težav. Evropska kartica ni dovolj.

V Rovinj kar s svojim jeklenim konjičkom

Rovinj ni zgolj kopalna destinacija, priljubljeno hrvaško obmorsko letovišče v Istri ponuja odlično kulinariko, zanimivo staro mestno središče z ozkimi uličicami in majhnimi trgovinicami, dolge sprehajalne poti ob morju in hkrati tudi odlične kolesarske poti. Za izbirčne športne navdušence so na voljo tudi plezalne stene na idilični lokaciji tik ob morju in še bi lahko naštevali. Nasvet zavarovanja WIZ: obvezno se sprehodi po starem delu mesta ali skozi park Zlatni rt, pokušina jedi pa je odlična v gostilnici Kantinon. Sicer pa tudi dnevni izlet čez mejo kliče po urejenem zavarovanju WIZ Tujina.

Čudoviti jug Italije kliče!

V predelu Apulja najdete manjše mesto Alberobello, ki je poznano predvsem po svojih tipičnih kamnitih stožčastih stavbah bele barve imenovanih Trulli. Od leta 1996 je pod Unescovo zaščito. Od letališča v Bariju je Alberobello oddaljeno dobro uro vožnje. Mesto je primerno za obisk kadarkoli v letu, zagotovo pa je eden od bolj primernih časov tudi jesen, oziroma krompirjeve počitnice. Za nastanitev si lahko izberete tudi v samih stožčastih hiškah, pestro ponudbo lahko najdete v ponudbi Airbnb. Kaj tam početi: sprehodi med znamenitimi kamnitimi hiškami Trulli v širšem območju Alberabella, ogled cerkva,  Acqua Splash, pokušina tipičnih apulijskih jedi …

Obišči prestolnico Madžarske

Budimpešta ponuja osupljivo arhitekturo, hkrati pa tudi edinstveno kulinariko. Ugoden čas za obisk Budimpešte je zagotovo tudi jesen. Tukaj lahko najamete najrazličnejše tipe namestitev, od bolj preprostih hostlov in privatnih namestitev, pa tudi bolj razkošne hotele za bolj zahtevne goste. Do Budimpešte se lahko zapeljete s svojim avtomobilom, s seboj pa vzemite tudi zdravstveno zavarovanje za tujino. Sprehodite se ob reki in si ogledjte mogočne stavbe, mostove, grajski hrib, terme, muzeje, z najmlajšimi obiščete živalski vrt in akvarij Tropicarium, privoščite si madžarski gulaž in sladki kurtoš (slaščico v obliki dimnika).

Poleg teh predlogov je zagotovo še mnogo drugih destinacij, ki komaj čakajo na tvoj obisk. A ne pozabi – da greš varno do roba sveta, poskrbi za urejeno zavarovanje WIZ Tujina. Za vse, ki želite več, npr. zavarovanje izgube prtljage ali kraje dokumentov, je tu WIZ Tujina Plus že za 11,98 € za 8 dni (območje Svet).

Preko spleta prihraniš 10 %!

Ne spreglej ugodne cene za družine in DARILO ob sklenitvi celoletnega družinskega zavarovanja: BREZŽIČNE BLUETOOTH SLUŠALKE. Družina je celo leto zavarovana že od 68,36 €.