Top 5 svetovnih znamenitosti

Top 5 svetovnih znamenitosti (foto: profimedia) profimedia
18. 11. 2013 Vir: liza.aktivni.si

Na spletni strani budgettravel.com so objavili, katere svetovne znamenitosti so največkrat fotografirane. V raziskavo je bilo zajetih 35 milijonov fotografov. Torej, Lisa vam razkriva 5 najbolj fotografiranih krajev sveta:

Pariz, Eifflov stolp

Vrhunsko delo Alexandra G. Eiffla iz leta 1889 je bilo zgrajeno v času 100. obletnice francoske revolucije. Eifflov stolp je zagotovo ena izmed najbolj znanih znamenitosti sveta, saj ga pozna skoraj vsak otrok.

New York, Empire State Building

Trenutno najvišja zgradba v New Yorku, ki smo jo podrobno predstavili v prejšnji Lisi, je bila zgrajena leta 1931, pozneje pa je postala tudi ena od sedmih čudes sveta. O katerem si lahko evč preberete TUKAJ.

London, Trafalgar square

Turistično atrakcijo v središču Londona je naredil John Nash. Trg je znan po znamenitostih, krasijo pa ga fontane in kipi. In je tudi ena najbolj priljubljenih točk za zbiranje protestnikov.

San Francisco, Union Square

To zgodovinsko središče je danes prava meka za strastne nakupovalce. Zraven je tudi park Union Square, ki je pod zaščito društva za parke in rekreacijo.

Los Angeles, Hollywood, pločnik slavnih

V letu 2014 bo svojo zvezdo na hollywoodskem Pločniku slavnih (Walk of Fame) dobilo 25 igralcev, glasbenikov in drugih osebnosti iz sveta zabave, med katerimi so se znašli tudi Orlando Bloom, Matthew McConaughey, ter Katy Perry.