Top ideje za nepozaben jesenski izlet (pri nas in v okolici)

Top ideje za nepozaben jesenski izlet  (pri nas in v okolici) (foto: Profimedia) Profimedia
19. 10. 2017

Nadpovprečno topla letošnja jesen je kot nalašč, da se, še preden jih pobeli sneg, odpravimo na izlet v katerega od najlepših slovenskih krajev. Za jesenski izlet priporočamo...

Izkoristite jesensko sonce in lepo vreme ter se odpravite v katerega izmed spodnjih krajev... ali pa kar vse! Ni vam treba iskati odročnih destinacij, saj sta naša dežela in njena okolica polna čudovite in sproščujoče narave, kamor si še ta vikend pojdite napolnit baterije.

Špičnik in pot v obliki srca

Pot v obliki srca na Štajerskem, natančneje na Špičniku 1, kjer se nahaja tudi turistična kmetija, s katere lahko občudujete lepoto narave, je ena izmed najbolj priljubljenih destinacij tudi izven Slovenije.

 

A post shared by Bible of Success (@bibleof_success) on

Belopeška jezera

Belopeška jezera (Laghi di Fusine ali Mangartska jezera) s svojo zeleno-modro barvo vode in pogledom na veličastni Mangart nikoli ne razočarajo. Najdemo jih v Italiji, le nekaj kilometrov za mejnim prehodom Rateče v smeri proti Trbižu.

 

A post shared by Jure Kosten (@jurekosten) on

Planina Uskovnica

Uskovnica je bohinjska planina na Pokljuki. Pohod na planino, obarvano v jesenske barve, je idealen izlet za polnjenje baterij in priložnost, da se nadihate svežega zraka.

 

A post shared by Teja Dušak (@teja.dusak) on

Rakov Škocjan

Rakov Škocjan je kot nalašč za tiste, ki želijo uživati v miru in tišini ter čudovitih jesenskih barvah. Sprehodite se po poti ob reki Rak, ki je ena izmed najlepših učnih poti pri nas.

 

A post shared by Andrea Pospíšilová (@kukiiina) on

Ribniško pohorje

Ribniško pohorje in njegovo jezero sta priljubljeni točki tako tistih, ki si zaželijo svežega zraka in miru, kot tudi pohodnikov, saj je okolica polna raznih pohodniških poti.

Koča pri čarovnici - Dežela pravljic in domišljije

Doživite z otroci nepozabno pravljico in se prepustite domišljiji, ki danes večinoma živi le še v otroških glavah. Kočo pri čarovnici najdete v gozdu, le 6 kilometrov vstran od Term Olimia. Ideja kot nalašč za norčije na noč čarovnic, ki se bliža.

 

A post shared by L I N A (@karolinajezovnik) on

Grožnjan

Priljubljena poletna izletniška destinacija, ki pa ima svoj čar tudi jeseni. Grožnjan je majhno slikovito mestece v hrvaški Istri, ki vas bo zagotovo očaralo s svojo pravljičnostjo in prikupnostjo - še posebej, če imate radi umetnost. Grožnjan je namreč znan tudi pod imenom "mesto umetnikov."

Ribno pri Bledu

Če si želite svežega zraka, vstran od običajnega turističnega vrveža, je Ribno prava izbira za jesenski izlet in sprehod po čudoviti naravi. Ribno se nahaja le dva kilometra vstran od Bleda.

Naša prelepa dežela pa premore tudi kar nekaj čudovitih naravnih kopališč, ki so tudi v tem času lahko odlična ideja za enodnevni izlet (seveda brez kopanja). Oglejte si jih TUKAJ.

Preberite še: Ideja za izlet: Po vitovski krožni poti in na kostanj ali pa Nasveti kako boste čim dlje ostali zdravi.

Priporočamo tudi: Tako popestrite rekreacijo v naravi in uživanje na svežem zraku.