Polotok Jukatan - sprostitev in doživetje kulture

Polotok Jukatan - sprostitev in doživetje kulture (foto: Profimedia) Profimedia
2. 12. 2014

Sprostitev na plaži, doživetje kulture v templjih Majev in neverjetna gostoljubnost – na polotoku Jukatan v Mehiki je zdaj idealen čas za počitnice.

Nežna karibska sapica prinese vonj po morski vodi. V enakomernem ritmu se pred našim hotelskim oknom zibljejo visoke palme v vetru in njihovo šelestenje zveni kot najlepša glasba. Jutranje sonce pa napoveduje še en nepozabno lep dan, ki ga bomo preživeli na tem koščku sveta.

Sanje o snežno beli plaži

Plaže s palmami in najbolj droben bel pesek so sestavni del počitnic na vzhodni obali mehiškega polotoka Jukatan. Skoraj se zdi, kot da bi med širokimi, belimi plažami počitniškega središča Cancún, plažami v okolici Tuluma in na majhnem otoku Cozumel potekalo lepotno tekmovanje. In vse te plaže želijo ugajati le vam.

Cancun, Mehika

Riviera Maya, ki se razteza med Cancúnom in Chetumalom poleg sanjskih plaž zajema tudi naselbino Majev, Tulum. Ta kraljuje na dvanajst metrov visoki skali, okoli katere poplesavajo smaragdno zeleni valovi. V 13. in 14. stoletju je bila del velikanskega utrdbenega kompleksa.

Tulum, naselbina Majev, Mehika

Romantičen pogled na morje ob slastnih ribjih jedeh se vam obeta ob večernih urah v legendarni restavraciji Lorenzillos v hotelskem predelu Cancúna.

Za nakupovanje pa se sprehodite po conah za pešce okoli Avenide Tulum ali pa se napotite v nakupovalno središče Plaza Caracol, kjer lahko kupite ta ali oni spominek.

Dodaten namig: Na templju bogov

Da pridete do vhoda piramide Kukulcána, morate premagati 365 stopnic, eno za vsak dan v letu. Na vrhu piramide je veličasten tempelj.

Ta arhitekturna mojstrovina pa je le ena od številnih znamenitosti naselbine Chichén Itzá, ki so jo Maji naseljevali od okoli leta 400 do 1000 našega štetja.

Vabljeni k ogledu foto galerije.