Vodni zabaviščni parki v bližini Slovenije, kjer vas čaka nepozabna zabava

Vodni zabaviščni parki v bližini Slovenije, kjer vas čaka nepozabna zabava (foto: Arhiv | Lisa) Arhiv | Lisa
28. 6. 2019

Tokrat predstavljamo nekaj vodnih zabaviščnih parkov v bližini Slovenije, kjer vas čaka nepozabna zabava.

Alpski vodni park Solden, Tirolska, Avstrija 

Tobogani, blooping, surfslide, skakalnice cliff diving, wakeboarding, vodna rampa, plezanje na nizki plezalni steni ...

Več: www.area47.at

Aqualandia, Lido di Jesolo, Benetke

Tematski vodni park so odprli leta 1989. Sprostite se v namišljenih Karibih (rdeča nit parka), kjer se lahko popeljete na enem največjih vodnih toboganov na svetu (Spacemaker). Imajo tudi najvišji bungee jumping stolp v Evropi. Seveda imajo tudi veliko ponudbo za najmlajše.

Več: www.aqualandia.it

Aquaworld Budimpešta, Madžarska

Center vodnih pustolovščin je pokrit z velikansko kupolo premera 72 metrov in višine petih nadstropij. Vsebuje 17 notranjih in zunanjih bazenov, od katerih je 15 odprtih skozi vse leto; velik bazen, bazen z valovi, džakuzi na prostem, 25-metrski bazen, notranji otroški bazen ter številne zanimivosti zagotavljajo nepozabno zabavo za vse starosti.

Svojevrstno avanturo in mero adrenalina ustvarijo tobogani, deskarski bazen, počasna reka in zabaviščni park. Poseben spektakel ponuja tempelj Angkor s svojimi visečimi mostovi, stolpi in bazeni.

Svet savn v notranjosti in na prostem, parne kopeli, tepidarium, kneippov bazen in ledena jama zagotavljajo posebno doživetje.

Več: www.aquaworldresort.hu

Terme Erding, Bavarska, 45 km severovzhodno od Munchna

Največji termalni kompleks v Evropi se razteza na 145 tisoč kvadratnih metrih. Na voljo je 20 različnih toboganov, ki so razvrščeni v tri težavnostne stopnje: družinske, akcijske in ekstremne tobogane.

Lahko se boste spuščali po toboganu 'kamikaza', ki daje občutek prostega pada, ali ekstremnem toboganu, kjer se lahko doseže hitrost tudi do 72 km/h.

Več: www.therme-erding.de

Aquacolors Poreč, Istra

Vključuje 17 različnih vodnih atrakcij, med katerimi je zagotovo najbolj atraktiven akvagan Magicone z višino kar 20 metrov, nič pa ne zaostajajo niti akvagani Looping Rocket, Multislide in Free Fall

Več: www.aquacolors.eu

Preberite še: Naravna kopališča v Sloveniji