Za popotnike: na potovanjih lahko gre marsikaj narobe!

Za popotnike: na potovanjih lahko gre marsikaj narobe! (foto: Shutterstock) Shutterstock
8. 2. 2017 Promocijsko sporočilo

Morda menite, da turističnega zavarovanja ne rabite, a naše izkušnje mnogih govorijo drugače.

Ni potrebno, da se odpravljate na Kitajsko ali na tritedenski treking v Južno Ameriko, da se znajdete v situaciji, ko vam lahko pomaga turistično zavarovanje. Včasih je dovolj že, da za nekaj ur prestopite meje Slovenije. V Zavarovalnici Triglav rešujejo številne tovrstne primere. Pa vendar pravijo, da še vedno velikokrat slišijo različne dvome glede sklenitve turističnega zavarovanja. Odločili smo se, da s pomočjo Zavarovalnice Triglav ovržemo najpogostejših pet dvomov.

1. »Kaj pa zavarovalnica ve o počitnicah?«

Zavarovalnice res da niso strokovnjaki za oddaljene kraje, so pa vam na voljo kjerkoli po svetu, 24 ur na dan. Turistično zavarovanje Zavarovalnice Triglav namreč vsebuje tudi asistenčno storitev v tujini, in sicer v primeru bolezni ali nezgode zavarovanca. Triglav zdravstvena asistenca zagotavlja pomoč v slovenskem jeziku na telefonski številki: + 386 59 09 18 81. In verjemite, pokličete jih lahko tudi iz Namibije. V primeru zdravstvenih težav v tujini pokličete telefonsko številko, poveste številko police, svoje ime in priimek, trenutno lokacijo, kjer se nahajate, in opišete težave. Triglav zdravstvena asistenca se takoj vključi v postopek zdravljenja, tako da prevzame komunikacijo z zdravstvenimi ustanovami, z zavarovancem, sorodniki ter prevzame tudi stroške, ki nastanejo v povezavi z zdravljenjem zavarovanca v tujini.

Če kartice s številko police nimate pri sebi, jo lahko pogledate tudi v spletni poslovalnici i.Triglav, do katere lahko dostopate preko mobilne aplikacije za pametni telefon.

2. »Če misliš samo negativno, še bolj privlačiš nesrečo.«

Vemo, da popotnike odlikujejo odprtost, dobra volja in želja po odkrivanju novega. Vsak bi si počitnice želel opisati kot: nepozabne, prehitro so minile, čudovite, brezskrbne ... A na dopustu lahko gre marsikaj narobe. In kadar se to zgodi, je že iskanje ustreznega zdravljenja lahko veliko breme, še večje pa plačilo računa, ki sledi. Je res vredno tvegati, glede na to, da si pri Zavarovalnici Triglav že z osnovnim zavarovanjem zagotovite kritje stroškov nujnega zdravljenja in stroškov prevoza zaradi bolezni ali nezgode, ki se zgodijo v tujini?

Včasih velja razmisliti celo o zavarovanju, ki poleg tega krije še stroške pravne pomoči, stroške, ki izhajajo iz odgovornosti, stroške poškodbe ali uničenja prtljage in osebnih stvari, prekinitev potovanja zaradi nepredvidenih dogodkov, zlorabo plačilnih kartic in stroške izdelave novih dokumentov. Vse to je namreč tudi del turističnega zavarovanja.

3. »Preveč je komplicirano.«

Tudi nam se je tako zdelo. A pri Zavarovalnici Triglav so vse skupaj poenostavili in pripravili tri različne pakete, ki vključujejo zdravstveno zavarovanje v tujini z asistenco in nekatera dodatna zavarovanja najpogostejših rizikov, katerim ste lahko izpostavljeni na potovanjih v tujini. Med seboj se razlikujejo po naboru nevarnosti in višini zavarovalnih kritij posameznih nevarnosti. Z izbiro paketa si na jasen in pregleden način zagotovite ustrezno zaščito.

Če pa zaradi okoliščin asistenčne pomoči ne morete uporabiti in boste stroške zdravljenja in drugih storitev poravnali sami, lahko povračilo stroškov uveljavljate po povratku v domovino na najbljižji enoti Zavarovalnice Triglav. Predložiti morate:

  • zavarovalno polico
  • celotno zdravstveno dokumentacijo
  • originalne račune, ki jih morate zahtevajte ob plačilu storitev.

4. »Tega ne potrebujem, saj sem zdrav in previden in ta denar raje porabim kje drugje.«

Za ceno 8-dnevnega paketa B za družino, ki stane 36,33 evrov, si sicer res lahko privoščite tri pice v Italiji, eno noč v šotoru na Hrvaškem ali vstopnino v živalski vrt na Dunaju za vas in dva otroka. Ampak, če vam bo po pici postalo slabo, če si boste zvili nogo, ko boste v temi iskali šotor ali če vam bo nekdo ukradel denarnico v živalskem vrtu, morda ne boste več navdušeni nad svojo odločitvijo.

Več koristnih vsebin za brezskrben vsakdan najdete na portalu Vse bo v redu.