Prihaja fantazijski spektakel Kitajski zid (The Great Wall)!

4. 1. 2017 Promocijsko sporočilo

Dih jemajoči fantazijski spektakel o skrivnosti, ki prežema gradnjo Kitajskega zidu.

Ko moči združita filmski velesili Hollywood in Kitajska, se rodi epski fantazijski spektakel Kitajski zid, ki jemlje najboljše iz obeh svetov. Pred kamero se v naslovni vlogi suče Matt Damon, za njo pa velikan kitajskega filma Zhang Yimou, režiser slikovitih uspešnic, kot so Hiša letečih bodal, Dvigni rdečo svetilko in Heroj. Vizualno osupljiv Kitajski zid svojo premiso gradi okoli skrivnosti, ki prežema vzgibe za gradnjo ene najbolj ikonskih svetovnih znamenitosti. Kot se izkaže, je njegov namen ubraniti človeško raso pred hordo starodavnih pošasti. V epski bitki za človeštvo se izoblikuje skupina elitnih bojevnikov, ki se na vrhu zidu herojsko zapostavi preteči nevarnosti.

Združitev Hollywooda in Kitajske v vizualno osupljivem fantazijskem spektaklu si bomo lahko ogledali v kinomatografih že 5. JANUARJA 2017.

O ZGODBI:

  • Fantazijska avantura govori o Kitajskem zidu in o skrivnosti, ki ga spremlja. Oskarjevec Matt Damon je plačani bojevnik William Garin, ki se znajde zaprt v Kitajskem zidu. Prav tam pa odkrije veliko skrivnost enega največjih čudes sveta. Ko se ob zidu zgrinjajo horde srhljivih pošasti, ki nameravajo zavzeti svet za mogočno gradnjo, se Garin (Damon) pridruži elitnim bojevnikom, ki se zoperstavijo nepojmljivi in na videz neustavljivi sili. Krvavi boj za preživetje človeštva se prične. Veliki zid je edina prepreka, ki varuje svet. Med pogumom in strahom. Med pošastmi in možmi. Zid ne sme nikoli pasti.

ZANIMIVOSTI:

Kitajski zid je režiserjev prvi film v angleščini. Obenem je to največji film, ki je bil kadarkoli v celoti posnet na Kitajskem.

  • IGRALSKA ZASEDBA: Matt Damon, Jing Tian, Pedro Pascal, Willem Dafoe, Hanyu Zhang, Eddie Peng, Lu Han, Kenny Lin, Junkai Wang, Zheng Kai, Cheney Chen, Xuan Huang in Andy Lau
  • REŽIJA: Zhang Yimou
  • SCENARIJ: Carlo Bernard, Doug Miro in Tony Gilroy
  • ZGODBA: Max Brooks, Edward Zwick in Marshall Herskovitz
  • PRODUCENTI: Thomas Tull, Charles Roven, Jon Jashni, Peter Loehr, Eric Hedayat, Er Young in Alex Hedlund
  • IZVRŠNI PRODUCENTI: Jillian Share, Alex Gartner, La Peikang, Zhang Zhao in E. Bennett Walsh

ŽANR: fantazijska avantura, akcijski triler