Rok Rozman: "Jutri nam grozi razprodaja slovenske narave!!"

Rok Rozman: "Jutri nam grozi razprodaja slovenske narave!!" (foto: balkan river defence) balkan river defence
11. 5. 2020

Naj bo jasno, v senci afere maske se dogaja prava kraja, kraja narave! Vsaj enkrat dajmo razprtije na stran in stopimo skupaj. 

Rok Rozman želi Slovenijo opozoriti, kaj se trenutno dogaja. V igri je namreč nekontroliran dostop do narave in naravnih virov.

Grozi nam razprodaja slovenske narave kapitalu! Goloseki gozdov, mrtve reke, ceste bodo lahko potekale po najlepših travnikih, na njih bodo še večji nakupovalni centri ...

Niti si ne upamo pomisliti, kaj vse se še lahko zgodi, če bodo poslanci jutri sprejeli predlagan amandma.

BOMO TO DOVOLILI? NAJ NAS SLOVENCE ZDRUŽI SKRB ZA NARAVO! 

Po tem, ko je novi proti-koronski zakon praktično izbrisal nevladne organizacije in obrambo okolja iz gradbenih postopkov, se zdaj Vizjakova ideja širi kot virus na vso ostalo zakonodajo.

Sedaj z isto nemogočo zaostritvijo pogojev, v sodelovanju z Jelinčičevo SNS grozi temeljnemu aktu varovanja narave v Sloveniji - Zakonu o ohranjanju narave (ZON).

O sprejetju predlaganega amandmaja na ZON bodo poslanci na seji Odbora za infrastrukturo, okolje in prostor glasovali v torek, 12. 5. ob 14h v veliki dvorani Državnega zbora.

Predlagamo, da poslance ob 13.30 pričakamo na Trgu republike in jih z domiselnimi transparenti, pesmijo in rekreacijo prijazno pozovemo h glasovanju ZA naravo, torej PROTI amandmaju.

Vsaj enkrat dajmo Slovenci razprtije na stran in stopimo skupaj. Če kdaj, potem ZDAJ! Za naravo.

Vse info najdete tukaj: balkanriverdefence.org/news/toca-esporocil-poslancem/