Se prijaznost da izmeriti?

Se prijaznost da izmeriti? (foto: Profimedia) Profimedia
6. 1. 2018

Kakšna je razlika med bolj in manj prijaznimi ljudmi? Kaj počnejo tisti, ki jim želimo postati podobni in se po njih zgledujemo?

Prijaznost je lepa lastnost, ki vam lahko odpre mnoga vrata in prinese veliko priložnosti. Ne merimo je v merskih enotah, imajo pa takšni ljudje nekaj skupnih značilnosti:

  • Čutijo se odgovorni za dobro počutje družine in prijateljev. Vedno iščejo nove ideje, kako osrečiti osebe, ki jim pomenijo največ. Kadar ima kdo od bližnjih slab dan, si vedno vzamejo čas za pogovor in se domislijo aktivnosti, ki jim bo spet narisala nasmeh na obraz.

  • Njihov popoln dan je zelo preprost. Radi ga preživijo z družino in bližnjimi, morda zanje pripravijo kosilo ali sladko presenečenje za sladico. Pogosto so vase zaprti, zato jim veliko bolj ustreza manjši krog dobro poznanih ljudi kot večer preživet v diskoteki, kjer morajo govoriti z neznanci.

  • Navdušijo jih majhne stvari. Presrečni so, ko jim podarite doma izdelan hranilnik za kovance, jih presenetite z najljubšo čokolado ali jim v avtu zavrtite njihovo pesem. Ni jih težko spraviti v dobro voljo, zaradi česar so tako priljubljeni. Njihova pozitivna energija se širi kot požar.

  • So zanesljivi in realni. Prav zato se mnogi radi obrnejo nanje, ko si želijo mnenja o tem in onem ali potrebujejo pomoč. Z resnico ne žalijo drugih, saj jo izrazijo na prijazen način in predlagajo boljšo rešitev, ki jo imajo običajno na zalogi. Če vam majica zares ne pristaja, od takšne osebe nikoli ne boste dobili lažnega odobravanja.

  • Pogosto imajo visok položaj v službi. Ker so po naravi zanesljivi in natančni, se dobro izkažejo tudi na delovnem mestu in napredujejo. K temu pripomore tudi njihova zavzetost in želja po dobro opravljenem delu, kar navdušuje nadrejene. Vedno se trudijo od sebe dati vse. Pohvalijo se lahko z lepimi dosežki.

  • Svoje napake se trudijo popraviti. Niso popolni, zato se tudi oni včasih zmotijo, vendar jih to ne zaustavi. Storijo vse, da bi omilili škodo, ki so jo povzročili in se ob tem skušajo česa naučiti. Zahvalijo se za kritike in nasvete, ki izboljšajo njihovo delo. Vedno cenijo odkrita mnenja in se radi učijo od ljudi, ki o določeni stvari vedo več kot oni.

  • Pričakujejo iskrenost. Ker sami vedno povejo, kar zares mislijo, to pričakujejo tudi od drugih. Obkroženi so z ljudmi, ki jim lahko zaupajo in za katere so prepričani, da jim ne bodo lagali. Neiskrenost prezirajo in se je izogibajo v velikem krogu. Če jih prizadenete z neresnico, se jim boste težko odkupili za svoje dejanje.

Preberite tudi: 

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri