Blintz oz. veganske polnjene pečene palačinke, kot jih je pripravila Mayim
SESTAVINE ZA NADEV:
● 125 g veganskega kremnega sira
● 225 g čvrstega tofuja
● ¼ skodelice sladkorja v prahu
● 1 čajna žlička vaniljevega ekstrakta
● lupinica ene limone
SESTAVINE ZA TESTO:
● 1 ½ skodelice moke
● 1 žlica sladkorja
● ½ čajne žličke pecilnega praška
● ½ čajne žličke soli
● 2 skodelici sojinega mleka
● ½ skodelice + 2 žlici veganske margarine + nekaj za peko
● ½ čajne žlice vaniljevega ekstrakta
● 2 žlici čežane
● 1 ½ do 2 skodelici borovnic (ali drugega svežega sadja)
PRIPRAVA:
Pripravite nadev: dobro zmešajte vse sestavine in postavite v hladilnik.
Nadaljujte s pripravo in peko palačink.
V večji posodi zmešajte moko, sladkor, pecilni prašek, sol in sojino mleko. Nato dodajte dve žlici veganske margarine, vaniljo in jabolčno čežano. Mešajte 2 do 3 minute. Če je masa preredka, dodajte malo moke, če je pregosta, pa malo mleka.
V dobro segreti ponvi, ki jo prej dobro premažite, specite tanke palačinke.
PRIPRAVA POLNJENIH PALAČINK:
Pečico segrejte na 200 stopinj Celzija in pripravite pekač.
Palačinko položite na ravno površino in na sredino nanesite približno 3 žlice nadeva (razmažite v ravni liniji po sredini).
Nato palačinke 'zavijte'. Najprej spodvijte konca, nato pa nadev pokrijte še z vsako polovico palačinke (kot na fotografiji). Tako napolnite vse palačinke, dokler ne porabite nadeva.
Dobro premažite in segrejte ponev. Ko je ponev segreta, na njej na hitro popecite polnjene palačinke – najprej na strani, kjer je spoj (da ga zaprete), nato jih še obrnite. Pecite jih, dokler ne dobijo zlate barve.
Palačinke nato razporedite o pekaču in v pečici pecite 10 do 15 minut. Preden jih ponudite, jih pustite stati približno 5 minut, nato jih postrezite s svežimi borovnicami (ali katerim drugim sadjem).
● POGLEJTE si še, KAKO DANES IZGLEDAJO lepa soseda Penny, mikrobiologinja Bernadette in Leslie, ženska verzija Leonarda.
Kliknite NAPREJ ...