Skozi središče mesta bodo spet vozili mestni avtobusi

31. 8. 2015

1. septembra bodo skozi središče mesta spet vozili avtobusi.

Vendar, kot pravijo na MO Ljubljana, center prestolnice kljub vsemu ostaja bolj prijazen pešcem in kolesarjem.

Gostota avtobusov bo namreč manjša, prav tako po Slovenski ne bodo več vozili taksisti (njim bo namenjen prostor na obrobju Slovenske, kjer so uredili preko 20 parkirnih mest), od Šubičeve ceste do Aškerčeve ulice pa bo na novo urejen tudi pas za kolesarje.

Spremembe pri prometni ureditvi

Hitrost bo omejena na 30 km/h, znova bodo vozili nekateri mestni avtobusi in vozila z dovolilnicami MOL za Slovensko cesto.

  • Po Slovenski cesti ponovno vozili avtobusi na sedmih linijah: 1(1D), 2, 6 (6B), 9, 11 (11B), 14 (14B) ter 18 (18L). Linije, ki ostajajo na Slovenski cesti, so izbrane po kriteriju najvišjega števila potovanj potnikov in števila prestopanj. Izbrane linije zajamejo 80 odstotkov potnikov, ki prestopajo v središču mesta.
  • Na Bleiweissovo in Gosposvetsko cesto bodo preusmerjene linije 3, 19I, 19B ter 27.
  • Liniji 51 in 56 bosta preusmerjeni na traso Gosposvetska – Bleiweisova – Tržaška z možnostjo prestopanja na Bleiweisovi (postajališče Tivolska).

Slovenska cesta, nove linije

Več na povezavah

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri