Športni modrčki, ki vas bodo dodatno motivirali za vadbo (poskrbijo za neverjetno udobje)

Športni modrčki, ki vas bodo dodatno motivirali za vadbo (poskrbijo za neverjetno udobje) (foto: adidas) adidas
25. 2. 2022 Promocijsko sporočilo

Zelo pomembno je, da se med vadbo počutimo prijetno in udobno, saj lahko v nasprotnem primeru neudobje in kakršnekoli bolečine negativno vplivajo na našo motiviranost. 

Poznate neprijetne ali celo boleče občutke v prsih ali hrbtenici, medtem ko tečete, vadite v fitnesu ali izvajate pilates ali jogo? Morda ste pomislili in okrivili vse drugo, pa vendar je zanje lahko odgovorna vaša napačna izbira športnega modrčka. 

Študije so namreč pokazale, da kar več kot 90 odstotkov žensk nosi športni modrček napačne velikosti, zaradi česar med aktivnostjo trpijo za bolečinami v prsih in hrbtenici. Če ste med njimi, preverite nove revolucionarne modrčke, ki jih je adidas razvil v sodelovanju z vodilnim inštitutom za biomehaniko prsi in zdravje dojk z britanske univerze Portsmouth.

Da bi rešil to težavo žensk, je adidas z mislijo na žensko telo namreč proučil gibanje prsi med različnimi aktivnostmi in oblikoval inovativno kolekcijo športnih modrčkov. V njej boste tudi vi gotovo našli svojega popolnega, saj so modeli prilagojeni raznolikim oblikam prsi in tudi različnim vrstam vadbe.

Adidas je modrčke razvil ob zavedanju, da je primerna podpora prsi med vadbo ključnega pomena. Zaradi škodljivih učinkov nošenja napačnega modrčka je mnogo žensk tudi že imelo tudi hujše težave, kar seveda posledično negativno vpliva na udejstvovanje žensk v športu.

Z drugimi besedami: morda je res napačna izbira modrčka kriva, da nimate dovolj volje za redno vadbo. Le kdo si želi večnega tiščanja ali celo bolečin med vadbo?

Brez ustrezne podpore se prsi med zvezdnim skokom (angl. jumping jack) na primer premaknejo tudi do 19 centimetrov, med tekom pa lahko doživljajo enako silo kot voznik formule 1 med vožnjo.
adidas

Vse prednosti adidasovih modrčkov

→ Nova adidasova kolekcija je ustvarjena iz naravnih materialov, ki zagotavljajo dodatno prileganje, zmanjšujejo drgnjenje, izdatno hladijo kožo in poskrbijo za zračnost.

→ Modrčki imajo različno močno podporo glede na priložnost nošnje. V kolekciji boš tako našla mehke baletno navdihnjene modele za vsakodnevno rabo, ki omogočajo pravo udobje, hkrati pa zagotavljajo popolno podporo ter se prilagajajo gibanju prsnega predela. Za jogo, pilates in druge nizke do srednje intenzivne vadbe so primernejši višji modrčki, ki pokrivajo večji del prsnega koša, lahkotna tkanina pa omogoča sproščeno gibanje. Modrčki za visoko intenzivne športe in tek pa so zasnovani tako, da nudijo kar največ podpore.

→ Različni modeli so na voljo v razširjenem spektru velikosti, da bi lahko čim več žensk v aktivnostih uživalo povsem brez zadržkov.

Nova kolekcija modrčkov je že na voljo v trgovinah adidas shop in Intersport po Sloveniji. Vsi, ki bodo 25. in 26. februarja obiskali trgovino adidas shop Aleja Ljubljana, bodo ob nakupu modrčka iz nove kolekcije prejeli prav posebno darilo.

Obožujejo jih znane Slovenke

Ozaveščanju o pomenu pravilne izbire modrčka so se pridružile številne znane Slovenke, kot so osebna trenerka in nekdanja tekmovalka oddaje Exatlon Eva Peternelj, Kaja Casar, ki smo jo spoznali v resničnosti oddaji Sanjski moški, podjetnica in voditeljica podkasta Nina Gaspari, pevka in novopečena mamica Mara Rogelja ter učiteljica joge in kapetanka adidas Runnersov Tamara Pavlovič. Vse bodo na svojih družbenih omrežjih pokazale, kako prijetno je športno udejstvovanje, ko te nič ne tišči, in kako pomembna je ustrezna podpora prsi.

V galeriji si oglejte fotografije, ki jih je z njimi posnela Urša Premik.
adidas