Sprostimo se in vstopimo v pravljico ...

6. 4. 2017 Promocijsko sporočilo

Življenje je potovanje, tisti, ki potuje, pa dobesedno živi dvakrat. Srečneži na tem potovanju se bodo vsaj enkrat sprehodili po zelenih hribčkih Zagorja, ki na vsakem koraku ponujajo mir, intimen stik z naravo in razširjene roke gostoljubnih, prijaznih domačinov.

Zagorje – zelena vrata Hrvaške, je regija za dopust po meri človeka. To je oaza ohranjene narave, čistega zraka, zelenja in z zdravjem bogatih zdravilnih termalnih voda. V pravem arhipelagu živopisnih hribčkov boste našli celo paleto toplic, dvorcev in kurij, rimskih cest, kmečkega turizma, muzejev, cerkvic, pešpoti, kolesarskih stez in stez za jezdenje.

Zagorje je največja hrvaška termalna riviera, kjer voda riše mavrice. Prav tukaj se nahaja največ termalnih vrelcev, ki so, preoblikovani v sodobna kopališča, z vrhunskimi hoteli in gastronomsko ponudbo Zagorje spremenili v pravo hrvaško celinsko riviero. V zagorskih toplicah, ki odsevajo na tisoče barv, tečejo reke užitkov. Kapljice širijo toplino. Na vodnem planetu v Termah Tuhelj strasti toboganov in »divjih« rek umiri največji svet savn in zdravilno blato, bogato z minerali. Objem tople vode je čaroben v Hotelu Matija Gubec, ob izviru termalne in zdravilne vode. Nič drugače ni niti v Termah Jezerčica, kjer se vulkanske kapljice dotikajo in zlijejo z domačimi zagorskimi hribčki in kjer sanje z dotiki wellnessa postanejo resničnost. Poseben, intimen občutek med bivanjem vam bo zagotovil hotel Villa Magdalena, ki ga že nekaj let krasi naziv najboljši majhen, družinam prijazen hotel na celini.

Premišljevati o samem sebi je večni izziv. Mir stoletnih crkva je intimno mesto dialoga. Romanje je pot proti jasnemu cilju. Svetišče v Mariji Bistrici je največje Marijino svetišče, a izkusiti duhovno energijo med romanjem na dan Marijinega vnebovzetja je edinstven in neponovljiv doživljaj. Nepozabni obisk Marije Bistrici se konča v Bluesun hotelu „Kaj", kjer boste zagotovo izpolnili vsa vaša pričakovanja. Kongresni center, vrhunska gastronomska ponudba te mehki dotik ogretih mineralov na koži je naravna pot do popuščanja in občutka bezčasnega ugodja. V spomin in spominček na še eno vrnitev odnestie lectarsko srce in leseno igračko, ki sta vpisana v UNESCO - v seznam nematerialne kulturne dediščine.

To je kraj, kjer prebiva dobra energija. Najlepša resničnost je zdravje, ki svoj vrhunec doživi v Krapinskih Toplicah v Hotelu Toplice. Kdor koli se je vsaj enkrat potopil v zagorske termalne vrelce, se je počutil, kot da začenja znova.

Bližnje srečanje z vročimi minerali iz globin zemlje – vstopnica za občutek novega rojstva. Toplota vode v Aquae Vivaeu tukaj objema že od časov starih Rimljanov. Ne ve se zagotovo, ali se je v njih kopal in zdravil neandertalec, krapinski pračlovek, ve pa se, da je njegov dom bila jama na Hušnjakovem. Tam stoji tudi najbolj znan evropski muzej, posvečen prav njemu, kar dokazuje, da je civilizacija termalne vode večna. Začutite jo ...

Tu potujete v dalnjo preteklost, skoraj do praprvotne dobe, od točke začetka širjenja vesolja do tu, kjer se spoznavate z evolucijo človeka in neandertalci, ki so prostore današnjega mesta Krapine naseljevali pred 125 tisoč leti p.n.š. Ta edinstveni doživljaj zakladnice odkritij dr. Dragutina Gorjanovića – Krambergerja danes nudi moderno in multimedijsko opremljen Muzej krapinskih neandertalcev „Hušnjakovo", ki je pravtako svetovna redkost, saj s svojo zbirko krapinskega pračloveka predstavlja eno od največjih zbirk kosti fosilnega človeka kadar koli zbranih na eni lokaciji.

Za posebno čarovnijo poskrbi labirint vinskih cest. Nepozeben, ker vodi na vrhove hribčkov in ponuja razgled, ki vam bo vzel sapo. Navdihujoč, ker ga sestavljajo s soncem obsijani zeleni vinogradi, lesene vikendice, žuljave roke in nasmehi dobrodošlice. Takšen, ki se mu ne morete upreti, ker združuje okuse sočno pečenih puranov in skrbno sestavljenih vinskih kart. Prijeten, ker veter po hribih nosi zvoke domačih pesmi. V takšnem labirintu ni nihče izgubljen.

Danes se v ponudbah vaškega turizma, v tem objemu tradicije, povezane s proizvodnjo in pripravo zdrave hrane in domačih specialitet, obnavlja in obiskovalcem nudi pozabljeno kvaliteto življenja. V vinogradih in kleteh, ob slastnem vincu odzvanja pesem, zvoni „kaj".

Pravzaprav v takem okrožju, v katerem se na naravni način pridelujejo živila, kvaliteta kuhinje ne more izostati, ker je nastala v trdni simbiozi z naravo in njenimi plodovi, zvesto se odraža način življenja lokalnega prebivalstva. To, čemur se namreč danes daje prednost kot zdravi prehrani, je v zagorski kuhinji od nekdaj prisotna – sveža in avtohtona živila, ki z načinom priprave zadržujejo naravne okuse in posebnosti.

Tak labirint doživljajev nudi edinstven ambient za vrhunsko razpoloženje in popolni užitek v pravem naravnem okrožju Hrvaškega Zagorja, kjer se tradicija Zagorskih krajev staplja z modernimi standardi v turizmu.

Res je! Pravljice so resnične. Pridite in jo doživite.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri