Srhljive in gnusne zgodbe iz restavracij: dobro boste premislili, ali bi jedli zunaj

Srhljive in gnusne zgodbe iz restavracij: dobro boste premislili, ali bi jedli zunaj (foto: Profimedia) Profimedia
15. 10. 2022

Ojoj, te zgodbe zaposlenih in gostov v restavracijah so nas pustile brez besed. Ste doživeli kaj podobnega? 

Zgodbe se ne nanašajo na vse restavracije, a v premislek jih bomo nekaj izpostavili. Morda pa vas spodbudimo, da kakšen obrok več pripravite doma in s tem poskrbite za uravnoteženo prehrano. 

Tu je nekaj zgodb, zaradi katerih boste zagotovo premislili, preden se usedete v restavracijo. 

Kahlica

"Nekaj časa sem delala v restavraciji. Nekega dne je na kosilo prišla družina z majhnim otrokom. Ko so se usedli in namestili, so iz torbe potegnili kahlico in jo postavili kar na mizo. To še ni vse. Nanjo so posadili otroka in ga pustili toliko časa, da se je polulal. Kar tam, na gostilniški mizi."

Prepir

"V naši kuharski skupini je delal tudi par. Nekaj časa je bilo vse običajno, potem pa sta očitno imela nekakšen nesporazum. Fanta je nekaj tako ujezilo, da je vzel nož za zrezke in ga naslonil na vrat svojega dekleta. Situacija se je odvila kar v jedilnici pred vsemi gosti."

Otrok

"Vstopili smo v restavracijo in posedli so nas poleg družine z mlajšo deklico. Deklica je bila že takrat nemirna, cvilila je in hotela pritegniti pozornost staršev. Onadva sta se le smejala in nadaljevala s pogovorom. Zato je deklica stopnjevala vedenje: ob tla je pričela metati kavne krožnike. Njena oče in mama pa nista naredila nič drugega, kot da sta iz žepa potegnila telefon in jo pričela snemati. Seveda sta se ji tudi smejala. Natakarica je bila v šoku."

Srhljiv moški

"Nekoč sem morala nekega moškega prostiti, da zapusti družinsko restavracijo, ker je na telefonu gledal pornografijo, medtem ko je opazoval otroke, ki so se igrali na igrišču ob restavraciji. Čez dva tedna je hotel ponovno vstopiti kot druga stranka z novo barvo las. Takoj sem šla do njega in ga prosila, da zapusti restavracijo, ali pokličem policijo."

Golaž

"Nekaj časa nazaj sem delala v manjši restavraciji, kjer pripravljajo domačo hrano. Na meniju so bile tudi enolončice. Starejši par je naročil golaž in postrežba je šla brezhibno, z njima ni bilo težav. Ko pa sem prišla počistiti mizo, sem ugotovila, da sta vsak kos mesa iz golaža prežvečila, ga izpljunila in pustila ob robu. To sem seveda morala pospraviti."