Ste vedeli, da aluminijasto folijo lahko uporabljate za pomivanje posode?

18. 11. 2023
Deli
Če aluminijasto foljo zmečkate v kepo, dobite odličen pripomoček za čiščenje. (foto: Profimedia)
Profimedia

Namesto, da bi aluminijasto folijo zavrgli, lahko iz nje ustvarite poceni in priročen pripomoček za čiščenje.

Aluminijasta folija je zelo vsestranski pripomoček. Upoarabna je za peko jedi v pečici, zavijanje ostankov hrane ali pakiranje sendvičev za na pot. Težava pa je, da po uporabi aluminijasta folija predstavlja odpadek.

A ta gospodinjski pripomoček lahko tudi "recikliramo" in iz njega ustvarimo gobico za čiščenje!

Kako aluminijasta folija postane gobica za čiščenje?

Če folijo zmečkate v "kepo", jo dejansko lahko uporabite namesto gobice in z njo počistite stekleno ali keramično posodo. Pazite le, da ga ne uporabite na posodi s prevleko proti prijemanju, saj bi v tem primeru lahko material poškodovali.

Po izkušnjah tistih, ki so jo preizkusili, krogla iz alu folije zelo dobro odstrani maščobo in ostanke hrane. Nekateri jo uporabljajo celo za čiščenje ploščic, straniščne školjke ali drugih prostorov in površin v svojem domu.

Na ta način boste preprečili pretirane odpadke, foliji dali nov namen, obenem pa boste prihranili nekaj denarja pri nakupu pripomočkov za čiščenje.

Vir: zadovoljna.dnevnik.hr

Morda bi vas zanimal tudi podkast s Karin Velikonja

Strokovnjakinja na področju obrazne vadbe pojasnjuje, zakaj pride do podočnjakov in zabuhlosti obraza, kaj se zgodi, če uporabljamo botoks, kako okrepiti mišice obraza ter še veliko več.