Strokovnjak razkriva: Olive ste najbrž vse življenje uživali narobe

7. 10. 2023
Deli
Strokovnjak razkriva: Olive ste najbrž vse življenje uživali narobe (foto: Profimedia)
Profimedia

Kako bi v resnici morali uživati olive?

William Hanson, eden največjih britanskih strokovnjakov za bonton, na svojem Instagramu svetuje, kako biti uglajen v najrazličnejših situacijah – od oblačenja do vedenja za mizo.

V eni od svojih objav je razkril tudi, kako bi morali pravilno jesti olive. Pojasnil je, da največ ljudi ne ve, kaj bi naredili s koščico.

»Na spletu je veliko neumnosti o tem, kako jesti olive. Če je nekdo rekel, da je vljudno pljuniti koščico na vilice, ne ve, o čem govori,« opozarja William in pojasnjuje, da je pravilen način za uživanje oliv naslednji:

Olivo prebodete z zobotrebcem, nato jo primete s prsti in položite v usta. Koščico pljunite v roko tako, da je to čim bolj neopazno.

Napake, ki jih počnemo med uživanjem hrane

Britanski strokovnjak za lepo vedenje pravi, da je ena največjih napak za mizo uživanje hrane z odprtimi usti.

Na seznamu stvari, ki jih nikakor ne smemo početi v restavraciji, je tudi puščanje mobilnih telefonov na mizi, ker so gojišče bakterij, pa tudi zato, ker se je med druženjem skrajno nevljudno zapletati v sms sporočila ali družbena omrežja.

Eno izmed dobrih starih pravil, ki nikoli ne gre iz mode, je, da komolcev ne položite na mizo. Ne samo, da komolci na mizi niso videti lepo, motijo ​​tudi sosede pri mizi. Dokler jih ne uporabimo za uživanje hrane, je roke najbolj vljudno držati v naročju.

Še ena napaka, ki jo je izpostavil je to, da jemo, medtem, ko hodimo. »Edina sprejemljiva hrana za uživanje na poti, so mentolovi bonboni,« pravi strokovnjak

Na seznamu prepovedanega vedenja za mizo je še rezanje hrane z vilicami namesto z nožem, luščenje zob s prsti, pa tudi oblizovanje prstov – ne glede na to, kako okusna je jed.

Vir: citymagazine.danas.rs

Bonus video: Kakšen odnos do hrane imamo Slovenci?

Pojasnjuje prehranska strokovnjakinja Dajana Smolnik.

Novo na Metroplay: Kako hitro in enostavno pripraviti uravnotežen obrok? | Žana Hrastovšek