Svetovno priznanje za Jano!

16. 7. 2019 Promocijsko sporočilo

Naravna negazirana mineralna voda Jana je na svetovnem izboru vod in brezalkoholnih pijač prejela najvišje odličje – Gold Quality Award.

Nagrado Gold Quality Award podeljuje neodvisni mednarodni inštitut Monde Selection, ustanovljen leta 1961 v Belgiji. Filozofija inštituta je prepoznavanje in nagrajevanje izdelkov najvišje kakovosti. Komisijo sestavljajo svetovno priznani strokovnjaki iz vrst Michelinovih kuharjev, svetovno znanih enologov, univerzitetnih profesorjev in znanih nutricionistov, ki pri ocenjevanju preverjajo skladnost proizvoda glede na njegovo vrsto in sestavo.

Letos so preizkusili kar 2948 proizvodov iz 90 držav. Rezultati natečaja so bili v začetku junija uradno objavljeni na podelitvi nagrad v Rimu, kjer je bilo podeljenih 973 nagrad za najvišjo kakovost izdelkov. Voda Jana, prejemnica najvišjega priznanja, je zbrala več kot 90 odstotkov vseh možnih točk.

Jana – simbol čistosti in nedotaknjenosti – je edinstvena voda, ki izvira iz 800 metrov globokega arteškega vodnjaka. Pred izvirom se filtrira skozi dolomitne kamnine, kar ji omogoča naravno zaščito pred onesnaženjem.

V svoji kategoriji je Jana zmagala v konkurenci med 516 izdelki, zlata medalja je tako še ena v nizu svetovnih odličij, s katero je dobila mednarodno potrditev vrhunske kakovosti.