TA predmet v vaši kuhinji je boljše gojišče bakterij kot laboratorij (in VSI ga imamo)

7. 3. 2022
Deli
2 / 3
profimedia

Raziskovalci so za poskus vzeli 80 različnih sevov bakterije E. coli in v raznolikih okoljih nadzorovali rast populacije. Bakterije so med seboj mešali v mnogih kombinacijah in v različno velikih skupinah, da so omogočili prosto mešanje in tudi uspevanje "osamljenih" bakterij. 

V večjih okoljih so škodo utrpele bakterije, ki ne potrebujejo mešanja in povezovanja, v manjših okoljih pa so bile izločene bakterije, ki uspevajo v raznovrstnem okolju. 

Obstaja pa tudi vmesno okolje, ki dovoljuje preživetje obojih. In eno takšnih imate ta trenutek doma.

Preverite tudi Kava z limono za topljenje trebušne maščobe … Kako naj bi deloval ta napitek? ali pa Ali je normalno, da vas po uživanju kivija peče jezik?

Novo na Metroplay: Kako lahko vzdržujemo mišično maso ter preprečimo težave, kot so sarkopenija in osteoporoza?