TAKO bi se v resnici morali tuširati!

TAKO bi se v resnici morali tuširati! (foto: Profimedia) Profimedia
5. 7. 2022

Koliko časa naj bi tuširanje trajalo, kakšna naj je temperatura vode ter katere dele telesa bi mogli najprej namiliti? Preverite, kako bi se pravilno mogli tuširati.

Sploh v vročih dneh je prhanje nedvomno del našega vsakdana. Ali ste se kdaj vprašali, kako bi moralo izgledati pravilno prhanje? 
Že sodelujete v Aktivni nagradnemu izzivu? >

Pravilno prhanje naj bi izgledalo tako:

1. Najprej ogrejte vodo na idealno temperaturo. Dermatologi priporočajo tuširanje z mlačno ali rahlo toplo vodo, vsekakor pa ne pretirano vročo.

2. Na hitro sperite kožo tako, da jo zmočite.

3. Z lufa gobico ali kar z rokami nanesite na telo milo. Začnite pri vratu in ramenih ter nadaljujte po dolžini telesa. Ne pozabite si umiti nog in predelov med prsti.

4. Iz telesa temeljito izperite milo. Poskrbite, da na koži ne ostanejo nobeni ostanki mila, saj lahko slednji izsušijo kožo.

Trajanje in pogostost prhanja

Samo trajanje prhanja je odvisno od vaše hitrosti nanašanja mila, jakosti vodnega curka ter tudi tega, ali si med prhanjem umijete tudi lase. V splošnem pa naj bi tuširanje trajalo med 5 in 10 minut.

Nekateri se tuširajo večkrat dnevno, a stroka poudarja, da je to nepotrebno. Prepogosto prhanje lahko celo privede do suhe kože ali drugih težav. Čisto dovolj je, če se pod prho odpravite samo enkrat dnevno, izjema pa so seveda izredne situacije.

Vir: healthline.com