Tako izgleda prijateljstvo, ki bo trajalo večno

Tako izgleda prijateljstvo, ki bo trajalo večno (foto: profimedia) profimedia
4. 12. 2020

Kateri prijatelji bodo ostali in kateri vas bodo zapustili?

Ko gradite prijateljstva, bodite pozorni na znake, ki kažejo, ali bo trajalo večno ali se bo prej ko slej zaključilo. Ko so ob vas pravi prijatelji, se zgodi naslednje: 

Ljubosumje pustijo ob strani

Pravi prijatelji so navdušeni, ko napredujete v službi in zaročite svojo veliko ljubezen. Z vami proslavljajo, načrtujejo in se veselijo. Medtem ko so slabi prijatelji ljubosumni in jim gre pohvala težko iz ust. Namesto tega najdejo slabo plat vsega lepega, kar se vam zgodi. Opozarjajo vas na tveganja in nevarnosti ter pokvarijo dobro voljo. Pomislite, komu z veseljem poveste dobro novico in komu jo raje prihranite. 

Povedo, kar MORATE slišati …

… in ne le tega, kar ŽELITE slišati. Ne olepšujejo in ne zavijajo v celofan, saj se zavedajo, da se boste morali z določenimi stvarmi slej ko prej soočiti in vam želijo prihraniti dodaten stres. Včasih lahko izpadejo nesramni in brezčutni, v resnici pa so iskreni in skrbijo za vas. Pri njih natanko veste, kakšno je stanje, saj vam predstavijo vse informacije in jih prepustijo vaši presoji. 

Ob njih za trenutek pozabite na skrbi

Če vas po eni strani soočijo s tem, kar morate slišati, ste po drugi strani veseli in navdušeni po srečanju z njimi. V njih najdete navdih, upanje in zagon, ki ste ga potrebovali za stvari, v katere prej niste povsem verjeli. Dobro razgibate trebušne mišice s smehom in se napolnite s pozitivno energijo. 

Zaradi njih lahko s svežimi mislimi spet daste vse od sebe tako v službi kot na drugih področjih in v rokovniku vedno označite okvirček naslednjega srečanja. 

Z njimi delite najgloblje skrivnosti

Dobri prijatelji se ne zadovoljijo s površinskim pogovorom, ampak jih zanimajo tudi vaše želje in cilji. Čutite, da jim je mar, zato z njimi brez težav delite tudi travme iz otroštva, strahove, dvome … Vse to, kar ne bi povedali kar komurkoli, morda sploh nikomur. Veste, da bodo skrivnosti pri njih dobro varovane in da boste razumljeni. Vedno lahko računate tudi na nasvet. 

Odpustijo, ko naredite napako

Morda ste rekli kaj nesramnega, ker ste imeli slab dan v službi, ali pa ste kljub dobrim nasvetom sprejeli slabo odločitev. Prijatelji, ki niso v vašem življenju le začasno, sprejmejo vaše opravičilo, saj razumejo, da niste popolni. Tudi sami delajo napake in dobro se zavedajo, da se vsakomur kdaj zalomi. Zato med vami ne zeva prepad zamer in očitkov.