Takšno terapijo potrebuje VSAKA ŽENSKA: ne boste govorile o čustvih, stres bo izpuhtel (s seboj vzemite še prijateljico!)

Takšno terapijo potrebuje VSAKA ŽENSKA: ne boste govorile o čustvih, stres bo izpuhtel (s seboj vzemite še prijateljico!) (foto: sanjski šopek) sanjski šopek
19. 1. 2023

Čeprav še nisem bila na "pravi" terapiji, lahko povem, da ji ta v Sanjskem šopku niti slučajno ni podobna. In ja, šla bi še enkrat, tokrat s prijateljicami. 😉

Sprehajalci centra Ljubljane ste morda zasledili, da se je na Tavčarjevo ulico 6 naselilo nekaj novega. Izložba spominja na pomlad sredi zime, in če ste šli mimo, se zagotovo niste morali upreti pogledu v cvetlični studio Sanjski šopek. Tam ste uzrli Metko, ki pridno snuje nove načrte sredi cvetlic, nikoli pa ni preveč zaposlena, da obiskovalcu ne bi ponudila kave ali čaja, ko si odpočije med rastlinami (tja lahko pridete tudi samo posedeti ali na sestanek!).

Sanjski šopek ni le cvetličarna, kamor bi prišli po šopek za mamo, in to sem izkusila tudi sama. Odpravila sem se na cvetlično ustvarjalnico Flower therapy, ki (kot sem omenila na začetku) niti slučajno ni terapija, kakršno si predstavljate. Lahko pa rečem, da so mi po koncu z ramen padle vse težave tistega dneva in da dnevno sobo krasi čudovit šopek, ki sem ga izdelala sama. 

Zakaj bi vsaka ženska morala na Flower therapy?

zasebni arhiv

Ker takšnega sproščanja še niste imeli

Kdaj ste nazadnje sestavile svoj šopek? Verjetno, ko ste bile majhne deklice. Ni važno, ali menite, da imate talent za sestavljanje šopkov ali ne, to enostavno morate narediti. Metka iz Sanjskega šopka vam bo dala nekaj koristnih nasvetov, potem pa se boste prepustili svojemu instinktu in izbrali rože ter barve po navdihu. 

Ker se čez dan ne ustavite 

Kdaj ste zares upoštevali svoj nasvet in si v dnevu vzeli 10 minut zase? Samo zase, brez otrok, brez elektronske pošte, navodil šefa? No, meni vsekakor ne uspe, sploh ne vsak dan. Ko se boste dogovorile za termin in Flower therapy dale na svoj urnik, se boste prisiljene umakniti od hitrega tempa in zaviti v studio po nekaj ur miru (cvetlična delavnica namreč ni časovno omejena, zato boste končale, ko boste same tako hotele). 

zasebni arhiv

Vsak dom potrebuje takšen šopek! 

Kdaj kupite šopek sebi? Običajno jih podarite mami, prijateljici, nekomu za rojstni dan ... Ampak, tudi vi si zaslužite šopek rož, ki vas opomni na to, da ste čudovite in da polepša vaš dom.

Sama sem si pred časom začela kupovati šopke zase in ni mi žal - že kupljene rože popravijo moje razpoloženje, ko sem si šopek pripravila sama, pa sem bila še bolj sproščena, moje misli so lahko odtavale in o stresu ni bilo ne duha ne sluha. Morda ni naključje, da sem šla na terapijo ravno na stresen dan. 

zasebni arhiv

Da je prostor sedaj precej lepši, verjetno ne rabim poudarjati. 😉

Za kreativno razmišljanje

Domišljija je na delovnem mestu lahko omejena. Če ne berete redno in ne ustvarjate, ste jo že precej zanemarili. Vendar vam domišljija pride prav na mnogih področjih, tudi v službi. Spomnili se boste, kako radi ste včasih ustvarjali, kako hitro čas mine in predvsem, kako ponosni ste na izdelek, ko končate. 

zasebni arhiv

Tudi če boste na začetku oklevali in bili zadržani, vam zagotavljam, da se boste čez proces sestavljanja šopka sprostili in zagrabila vas bo ustvarjalna žilica. Ko boste končali, boste hoteli svojo umetnino pokazati vsem. 😀

Ker potrebujete druženje s prijateljicami

Kdaj ste se nazadnje uskladile in dobile skupaj? Čisto vse? Verjetno je od takšnega druženja minilo že mesece. Zberite družbo in oznanite, da greste na cvetlično delavnico! Brez izgovorov. In ne bo vam žal.