TE sobne rastline naj bi v dom prinašale DENAR in SREČO

TE sobne rastline naj bi v dom prinašale DENAR in SREČO (foto: Profimedia) Profimedia
15. 9. 2022

Ste vedeli, da nekatere sobne rastline v dom prinašajo prav posebno energijo, ki naj bi pripomogla k večji sreči in boljšim financam?

Sobne rastline skrbijo za čistejši zrak, prijetno okolje ter atraktiven videz. Nekatere pa v dom prinašajo še prav posebno energijo, ki naj bi pripomogla k večji sreči in finančnemu obilju.

Potos

Potos je znan po tem, da v hišo prinaša srečo ter pomaga pri premagovanju finančnih ovir. Najboljše pri vsem pa je, da je rastlina povsem nezahtevna! Pri nas je najbolj znan zlati potos, omislite pa si lahko tudi drugačne, bolj eksotične različice.

Gumovec

Po Feng Shuiju naj bi gumovec prinašal bogastvo, srečo in obilje. Njegovi zaobljeni listi spominjajo na kovance, prav tako pa je ta rastlina precej trpežna in bo preživela tudi, če kdaj pozabite na zalivanje.

Vodna pahira

Še ena izjemno nezahtevna rastlina, ki popestri vsak prostor in obenem prinaša energijo, ki naj bi pripomogla k izboljšanim financam. Zaradi tega je tudi poznana pod imenom "drevo denarja."

Sobni bambus

Tako veda Vastu, kakor tudi Feng Shui povezujeta sobni bambus (Dracaena Sanderiana) s srečo in zdravjem. Vsako število stebel naj bi imelo svoj pomen; bambus s 5 stebli naj bi denimo prinašal bogastvo, 6 stebel naj bi pomenilo srečo ter 7 stebel zdravje.