Terapija z živalmi v Sloveniji še s prostovoljnimi prispevki

25. 11. 2015 Promocijsko sporočilo

Tudi v Sloveniji obstajajo društva, ki nudijo strokovno pomoč v obliki terapije z živalmi, s katero pomagajo otrokom, mladostnikom in starejšim osebam, ki se v določenem življenjskem obdobju znajdejo v stiski.

Ena izmed takšnih organizacij je tudi Zavod PET, ki deluje na osnovi prostovoljstva ter izvaja terapije s terapevtskimi pari, pri čemer je terapevtski par sestavljen iz terapevta in psa.

V Zavodu PET so pomagali številnim pacientom, starejšim in tudi našim najmlajšim, da pa bi jim zagotovili nemoteno delovanje in izvajanje aktivnosti, jim je z donacijo sredstev na pomoč priskočila tudi Belinka.

Dobrodelnega dogodka z Belinko so se udeležili tudi Marika Jevnišek (Sevšek), Lucija Ćirović in Rok Terkaj ter podprli donacijo sredstev Zavodu PET. Ta je potekala na sejmu Ambient, kjer je Belinka predstavila unikatno izdelane klopi, ki so nastale v sodelovanju s slovenskimi umetniki. Oblikovalka Teja Kleč, ilustratorka Meta Wraber in predstavnik sodobnega ustvarjanja, Teo Ivančič, so z Belinkinimi barvami za les poslikali lesene klopi, ki jih je Belinka prodala in izkupiček od prodaje namenila Zavodu PET.

Belinka

Delo Zavoda PET in Belinkino donacijo pa podpira tudi igralec Jernej Kuntner, ki je velik podpornik dobrodelnosti, z delom Zavoda PET pa se je spoznal preko svoje žene Monike: »Čestitam vsem prostovoljcem in prostovoljkam v Zavodu PET in se jim obenem zahvaljujem za blagosrčnost in voljo. Svet je z vami lepši in bogatejši«. Umetniško poslikane klopi v motivih širnega morskega dna, polja zrelih jagod in kontrasta življenja in smrti bodo sedaj navdihovale kupce unikatnih kosov pohištva, med katerimi so Helios d.o.o., NLB in Večer.

Poleg pomoči Zavodu PET Belinka nadaljuje z družbeno odgovornimi projekti, saj bo v mesecu decembru v Velenju zaživela celotna instalacija s ptičjimi hišicami, ki jih je Belinka ustvarila skupaj z našimi najmlajšimi na letošnjem Pikinem festivalu. Ptičje hišice bodo nudile zavetje velikemu delu ptic, ki preživijo zimo v okolici Velenja, Belinka pa je Velenju ter njihovemu mestnemu otroškemu igrišču podarila tudi eno izmed lesenih klopi. Več o Belinkinih aktivnostih lahko izveste na njeni Facebook strani.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri