To bodo razumeli le tisti, ki OBOŽUJEJO zimo!

To bodo razumeli le tisti, ki OBOŽUJEJO zimo! (foto: Profimedia) Profimedia
25. 1. 2023

Ste med tistimi, ki komaj čakajo zimo in jo imajo raje kot poletje? Potem zagotovo veste, o čem govorimo ...

Zimske radosti niso za vsakogar. Nekateri verjetno že odštevate dneve do poletja in ste rezervirali počitnice v najbolj vročem mesecu. Ne predstavljate si, da bi prostovoljno odšli na sneg in zmrzovali zunaj, ko ste lahko udobno na toplem in čakate, da ta del leta mine. 

Potem so tu drugi, ki pozimi šele zares zaživijo in so razočarani, če ne pade vsaj kakšna snežinka. Ste med njimi? 

Potem se boste lahko poistovetili s spodnjimi situacijami: 

Ko zapade prvi sneg, ste prvi zunaj in edini v svoji soseski veseli, da bo zima končno prava zima! Medtem ko ostale skrbi pluženje snega, vi zrete v nebo in se sprašujete, kako lahko narava kapljice vode spremeni v te čudovite snežinke. 

Ko odprete vhodna vrata, obožujete naval mrzlega zraka, ki prodre v vaša pljuča. Končno svež zrak v vašem prostoru - radi prezračite. 

In obožujete tudi trenutek, ko z mrzlega ozračja stopite v notranjost in se malce tresete ter začenjate čutiti dele telesa, ki so prej otrpnili. Kaj je lepšega od tega?

Ko pomislite na poletje, začnete čutiti, kako se vam pesek zažre v čevlje in oblačila, spreleti vas čuden občutek. Zakaj ima kdorkoli rad poletje in peščene plaže? Sneg je veliko boljši od peska.  

Vse snežne vzdevke, ki vam jih dajo prijatelji, nosite s ponosom in kot odliko. 

Tisti občutek popolnega zaupanja, ko se vržete v neshojen sneg in naredite snežnega angela. Snežinke kar čakajo na vas. 

Obožujete tudi drugo stran zime, ko je napovedanega veliko snega in se brez slabe vesti zleknete na kavč s knjigo ali filmom, ovijete v odejo in srkate vročo čokolado. V katerem drugem letnem času lahko to počnete? 

Ni ga lepšega časa kot pozimi, ko se mesto odane v lučke in okraske. Seveda ne manjkate na slavnostnem prižigu luči in lahko bi vas razglasili za častnega gosta. Vaš dom ni nič manj okrašen. 

Ko zapade sneg, izdelate občudovanja vredne skulpture, ki si jih z veseljem pridejo ogledati tudi sosedi in so vam v ponos. 

Že jeseni preverite, kdaj bo vaša najljubša kavarna na meni dodala zimske okuse kave in ste prvi v vrsti, ko se to zgodi. Ko v ustih začutite najljubši zimski okus kave, se zima zares začne. 

Imate nekakšno nepisano dovoljenje, da dneve preživite v trenirki in preveliki majici ter jeste vašo "zimsko" hrano za udobje. Ni ga boljšega od jedi na žlico, kajne?