To je hladilnik, ki je prava osvežitev za vaš dom in telo

To je hladilnik, ki je prava osvežitev za vaš dom in telo (foto: Samsung) Samsung
12. 8. 2021 Promocijsko sporočilo

Samsung hladilnik s kar štirimi vrati je visokotehnološki in stilistični presežek, ki s svojo izjemno prostornino in tehnološkimi lastnostmi olajša shranjevanje živil in olepša kuhinjo, z dvojnim ledomatom in centrom za pijačo pa poskrbi tudi za zdravo osvežitev.

Vroči poletni dnevi sami od sebe kličejo po osvežitvi, med katero spadajo tudi hladni napitki, ki se, sploh če jim dodamo kocke ledu, priležejo tako ob popoldanskem počitku kot po naporni vadbi ob kateremkoli delu dneva. S hladilnikom s francoskimi vrati Samsung RF65A967ESR/EO, ki na dan lahko proizvede 2,8 kilograma ledu in ga shrani tudi do 3,1 kilograma, vam ledu ne bo nikoli zmanjkalo, da bi bilo hlajenje pijače še lažje, pa prihaja v dveh oblikah, saj hladilnik poleg ledenih kock proizvaja tudi koščke, ki še hitreje ohladijo pijačo.

Center za pijačo – po vašem okusu

Hladilnik Samsung RF65A967ESR/EO poleg ledu sicer poskrbi tudi za pijačo po vašem okusu. Center za pripravo pijač Beverage Center™ namreč sestavlja vrč, ki se sam od sebe polni s prečiščeno vodo, kdor bi si zaželel vodo z okusom, pa v vrč z vodo lahko doda sadje ali zelišča po svojem izboru ter tako dobi povsem naravno osvežilno pijačo, za katere resnično ve, da ne vsebuje umetnih arom, okusov in barvil, prav tako pa tudi ne delcev BPA, ki jih najdemo v polikarbonski plastiki, iz katere so pogosto narejene posode za shranjevanje živil in pijače. 

Pozabite na odmrzovanje zamrzovalnika

V nasprotju z ledom v napitkih pa je veliko manj zaželen led, ki se nabira v hladilniku oziroma zamrzovalniku. Tega problema, če boste hladilnik Samsung RF65A967ESR/EO pravilno uporabljali, ne boste imeli, saj ga tako kot večino drugih hladilnikov Samsung dopolnjuje No Frost tehnologija. Hladilnik ali zamrzovalnik z No Frost tehnologijo odstrani zrak in vlago iz zamrzovalnega prostora, tako da vlaga zamrzne zunaj zamrzovalnika. Led v zamrzovalniku tudi redno odtaja in ga izhlapi, ventilator pa odvaja nazaj v zamrzovalnik hladen in suh zrak, zato se v notranjosti zamrzovalnika ali izdelkih v notranjosti ne bo nabral led, kar pomeni tudi, da vam zamrzovalnika nikoli več ne bo treba odmrzovati.

Če se led vseeno pojavi, se je to po vsej verjetnosti zgodilo zato, ker je v zamrzovalnik prodrl vroč ali vlažen zrak, zaradi česar je ob stiku s hladnim zrakom nastala plast zmrzali.
Zaledenitev preprečite tako, da odkrijete in odpravite dotekanje toplega zraka, ki se najpogosteje zgodi, ker niso dobro zaprta vrata hladilnika, možno pa je tudi, da ni pravilno zaprt pokrov ledomata. Če problema nabiranja ledu ne rešite niti takrat, pa je treba preveriti, ali so tesnila pravilno nameščena na vratih zamrzovalnika in niso poškodovana oziroma razpokana, prepričajte pa se tudi, da ni blokiran ali oviran ventilator v zamrzovalniku, k čemur lako pripomorete tudi tako, da vsebino v hladilniku razporedite na način, ki omogoča bolje kroženje zraka.

Prostora za živila je več kot dovolj

Prostora, da so živila razporejena tako, da zrak kroži, je pri hladilniku Samsung RF65A967ESR/EO, ki je tako velik, da ima kar štiri vrata, več kot dovolj. Bruto prostornina hladilnega dela znaša kar 397 litrov, bruto prostornina zamrzovalnega dela pa 250 litrov, kar pomeni, da ob tako velikem hladilniku ne potrebujete niti shrambe, živila pa se ne bodo izgubila v množici drugih živil, saj bodo lepo vidna, tako da ne boste pozabili nanje in pustili, da se pokvarijo.

Poleg nastavljive temperature in prilagodljivih polic ter ledomata, centra za pijače in dozirnika za vodo ima Samsung RF65A967ESR/EO še vrsto drugih prednosti. Med njimi je revolucionarni Triple Cooling sistem hlajenja oziroma hlajenje s temi neodvisnimi krogotoki, ki samodejno nadzira in optimizira temperaturo, poviša vlažnost in preprečuje mešanje vonjav iz treh prostorov hladilnika. Za še večjo prilagodljivost željam in potrebam posameznih uporabnikov pa skrbi tudi Cool Select+, neodvisno nadzorovan del, ki ga lahko preklapljate med petimi načini: zamrzovanje, rahlo zamrzovanje, meso/ribe, sadje/zelenjava in pijače, medtem ko je za meso in ribo na voljo še Flex Crisper, za sadje in zelenjavo pa Crisper+.

Na znotraj funkcionalen, na zunaj eleganten

Vse to in še več se skriva za štirimi vrati, ki na notranji strani ponujajo vrsto možnosti in prostora za shranjevanje živil ter preprost LCD-zaslon, ki je diskretno skrit v notranjosti, a še vedno preprosto dostopen po odprtju vrat, saj so gumbi v višini oči in na dosegu roke. Na zunanji strani pa vrata zaokrožajo eleganco celotnega hladilnika, ki s svojim enostavnim, a lepim videzom ostaja večno mlad, kuhinjo pa dopolnjuje kot stilski element, ki ni samo izjemno funkcionalen, ampak tudi polepša prostor.