To so odlična e-kolesa po nizki ceni, s katerimi si privoščite nepozabne izlete (kako izbrati idealnega zase?)

To so odlična e-kolesa po nizki ceni, s katerimi si privoščite nepozabne izlete (kako izbrati idealnega zase?) (foto: ELPEC eBikes) ELPEC eBikes
7. 4. 2022 Promocijsko sporočilo

Marsikateri kolesar se je morda kdaj zmrdoval, češ da je izbira e-kolesa potuha ali vsaj manj aktivno početje. Toda z e-kolesom ste lahko aktivni, kolikor sami želite, izbira lokacij, kamor se z njim podate, pa je toliko večja, saj vam tako kolo pomaga naprej takrat, ko ne zmorete več ali potrebujete krajši počitek.

Z e-kolesom lahko doživite razglede, ki jih drugače morda ne bi, kajti če niste pri svojih najboljših močeh ali (še) nimate dovolj kondicije, vam pomaga premagati za vas nepremagljive klance in strmine. Obenem pa lahko sami izbirate, koliko boste 'zabušavali' in koliko naredili za svoje telo.

Veliko ljudi sicer še vedno misli, da imajo e-kolesa 'gas', kot ga ima motor, vendar ni tako in je za premikanje treba vedno poganjati, od vas pa je odvisno, katero stopnjo pomoči izberete. Če se želite na cilj pripeljati izmučeni, lahko izberete tudi najnižnjo stopnjo pomoči; če želite uživati v razgledu, pa izberete višjo stopnjo pomoči, ki vam v primerjavi s poganjanjem z nogami pomaga tudi do 340-odstotno.

E-kolesa nam vsekakor ponujajo povsem novo izkušnjo kolesarjenja, ki pa v svojem bistvu ostaja to, kar je – način premikanja s pomočjo vrtenja pedal, premagovanje kilometrov na dveh kolesih, po mestu ali naravi, športna aktivnost, ki nam ponuja občutek svobode. Če je kolo opremljeno z električnim motorjem, se nam kar naenkrat odprejo novi svetovi, ki jih s tradicionalnim kolesom mogoče nismo mogli odkriti.

In kako izbrati pravo e-kolo zase?

Ko izbirate e-kolo zase, najprej pretehtajte, za kakšne terene in lokacije ga boste največ uporabljali. Če bi radi svet največkrat opazovali z raznih vrhov, vam seveda priporočamo, da izberete gorsko e-kolo ali treking. Tako kolo bo primerno za dinamične izlete, ki vključujejo tudi neurejen teren in makadamske poti. Povsem drugače je seveda, če ga boste večinoma uporabljali 'v dolini' oziroma v mestu, na urejenih asfaltiranih cestah. Takrat izberete mestno e-kolo.

To je nekaj naših predlogov, ki vam jih po nizkih cenah ponuja ELPEC eBikes, prva specializirana prodajalna in servisni center električnih koles pri nas: 

TREKKING E-KOLESA

ELPEC eBikes

1 Malaguti Carezza

To e-kolo je popolna izbira za vse, ki iščete vsestransko kolo za dinamične izlete. Ponuja obilico dodatne opreme, s katero bo vožnja nadvse prijetna in brezskrbna: integrirane luči, krmilo, nastavljivo po višini, blatnike, zaščito verige in prtljažnik, ki omogoča montažo različnih torb, popolnih za prevoz najnujnejših potrebščin.

Malaguti Carezzo krasi pogonski sklop vodilnega proizvajalca Bosch; pohvali se lahko s trenutno najmočnejšim motorjem proizvajalca Bosch Performance Line CX, ki proizvede kar 85 Nm navora in se umešča v vrh na trgu centralnih motorjev. Dopolnjuje ga polintegrirana baterija Bosch PowerPack 500 Wh, s katero je mogoče po razgibanem terenu prevoziti do 100 km. Baterija je popolnoma univerzalna in v primeru dveh e-koles omogoča tudi menjavo baterij med uporabniki, kar pomeni, da lahko znotraj skupine kolesarjev baterije po potrebi med izletom zamenjate, saj bo gotovo kdo porabil več ali manj energije.

Da je udobje še popolnejše, pa kolo ponuja tudi sprednje vzmetenje, zaradi česar bo tudi vožnja po makadamskih poteh in gorskih razpotjih karseda sproščujoča.

2 Malaguti Cortina

Kolo Malaguti Cortina ima motor, udobje in dodatna oprema kot Carezza, le da ima Cortina večjo kapaciteto baterije (Powertube 625 Wh – popolnoma integrirana baterija, domet do 130 km), nadstandarden zadnji menjalnik, močnejše zavore in bolj robustne gume.

GORSKO E-KOLO

ELPEC eBikes

Malaguti Brenta

Prednjevzmetena gorska električna kolesa so najbolj popularna kategorija koles na trgu. Zajemajo zelo širok spekter uporabe, ki sega od neurejenih razpotij in makadamskih poti vse do urejenih asfaltiranih cest. Prav vsestranskost prednjevzmetenih e-koles je tista, zaradi katere so tako priljubljena.

Kolo Malaguti Brenta je opremljeno z najmočnejšim motorjem proizvajalca Bosch (Performance Line CX) in nadstandardno popolnoma integrirano baterijo Bosch (Powertube 625 Wh, domet do 130 km). Lasti si vrhunsko zasnovano geometrijo, ki jo dopolnjujejo velika 29”, kar vam omogoča hitro pospeševanje, dobro vzdrževanje hitrosti in predvsem udobno vožnjo z občutkom varnosti na kolesu.

Vsa ta e-kolesa in veliko zalogo vseh drugih visokokakovostnih e-koles, ki so dobavljiva takoj, najdete pri ELPEC eBikes, kjer imate poleg nakupa in servisa trekking, gorskega ali mestnega e-kolesa na voljo tudi možnost najema e-koles. Tu seveda dobite tudi vse podrobne informacije.

ELPEC eBikes

Specializirani center e-koles, ki skrbi za ponudbo visokokakovostnih električnih koles priznanih blagovnih znamk, ima oz. bo imel v Sloveniji 3 prodajno-servisne centre s strokovno usposobljenimi svetovalci in serverji: v Ljubljani in v Šempetru v Savinjski dolini sta centra že odprta, eden se odpira še v Mariboru.

ELPEC eBikes sodeluje zgolj s priznanimi evropskimi proizvajalci, katerih e-kolesa so opremljena s pogonskimi sklopi najvišje kakovosti, to so Bosch, Yamaha, Shimano, Brose, Sachs, Fazua.

Je pooblaščeni serviser pogonskih sklopov proizvajalca Bosch, kar pomeni, da poskrbijo za servis, diagnostiko in naročanje posameznih rezervnih delov, baterij in drugih komponent Bosch. Poleg tega opravljajo diagnostiko tudi za pogonske sklope proizvajalcev Shimano, Yamaha in Brose.

ELPEC eBikes
Naša ideja za izlet:

Z gorskim ali trekking e-kolesom se lahko na primer odpravite po razglede na mogočni Nanos nad Vipavsko dolino, tudi če trenutno niste v vrhunski kondiciji (nekaj je seveda le morate imeti!). Z električnim kolesom se lahko namreč brezskrbno povzpnete na njegov vrh, nato pa nadaljujete pot po visoki planoti preko Cola do Sinjega vrha in Otliškega okna ter izlet zaključite s spustom v Ajdovščino. Ves čas vas bo spremljala prečudovita narava in na voljo vam bodo dih jemajoči razgledi.