TO je rastlina, ki je POPOLNA za vas! (Glede na vaše astrološko znamenje)

TO je rastlina, ki je POPOLNA za vas! (Glede na vaše astrološko znamenje) (foto: Profimedia) Profimedia
23. 9. 2021

Rastline lahko polepšajo naš dom in izboljšajo kvaliteto zraka, ki ga dihamo. Preverite, katera rastlina bi bila najboljša za vaše astrološko znamenje!

Kozorog

Ste bistri in imate radi kontrolo nad različnimi področji v življenju. Najboljše delujete takrat, ko imate vzpostavljena pravila. Z lahkoto boste poskrbeli tudi za rastlino, ki od vas zahteva red in disciplino.

Rastlina za vas: Bonsaj

Vodnar

Včasih ste z glavo v oblakih. Hitro se zamotite in izgubite koncentracijo. Ker imate radi svobodo, potrebujete rastlino, ki vam ne bo dajala občutka, da vas omejuje. Za vas torej pridejo v poštev vse rastline, ki ne bodo komplicirale, če jih zalijete kak dan kasneje.

Rastlina za vas: Zlati potos

Ribi

Ste čustveni in hitro se vas nekaj dotakne. Če rastlina ne bo uspevala, si boste to nedvomno gnali k srcu. Za vas so najbolj primerne enostavnejše rastline, ki vam bodo z velikim veseljem vračale vso ljubezen.

Rastlina za vas: Zamifolija

Oven

V vašem življenju prevladujejo ekstremi; pogosto sprejemate odločitve po principu "vse ali nič". Ste energični, dinamični in odločni. Za vas so najboljša izbira rastline, ki hitro rastejo, da vam bodo dajale motivacijo.

Rastlina za vas: Monstera deliciosa

Bik

Odlikujejo vas potrpežljivost in stabilnost. Ko si zadate cilj, vam ni težko vztrajati in tudi dlje časa čakati na rezultate. Zaradi tega imate lahko tudi rastlino, ki raste nekoliko počasneje, a je hkrati tudi stabilna in ne dramatizira preveč, če jo kdaj zalijete kak dan kasneje.

Rastlina za vas: Lirolstni fikus

Dvojčka

V vašem življenju mora neprestano biti pestro dogajanje. Ste spontani in obožujete svobodo, zato se težko ustalite in k nečemu zavežete - tudi, če je to skrb za rastline. Potrebujete rastline, ki so nezahtevne in vas ne bodo omejevale pri vaših spontanih odločitvah.

Rastlina za vas: Kaktus

Rak

Ste izjemno čustveni in veliko stvari si ženete k srcu. Na rastline se navežete in slabo se počutite, če ne uspevajo. V poštev torej pridejo rastline, ki niso tako občutljive in dobro uspevajo. Pomembno vam je, da se počutite sprejete in varne, zato imate tudi doma radi rastline, ki vas pomirjajo in oddajajo pozitivno energijo.

Rastlina za vas: Vodna pahira

Lev

Zaradi vaše karizmatičnosti privlačite veliko ljudi, a ste kljub temu zelo zvesti in topli. Veliko vam pomeni videz in estetika, zato boste veseli veličastnih, a ne preveč kompliciranih rastlin, ki bodo jemale dih tako vam, kakor tudi vašim gostom.

Rastlina za vas: Alokazija macrorrhiza ("Adam")

Devica

Ste natančni in zanesljivi. Zaradi vaše vestnosti bi lahko skrbeli tudi za zahtevnejše rastline; težava je v tem, da bi vas zmotila vsaka pikica, ki bi se na listu rastline naredila. Tako so boljša izbira stabilne rastline, ki so predvidljive in ne preveč komplicirane.

Rastlina za vas: Gumovec

Tehtnica

Odlikujejo vas stabilnost in zanesljivost, navdušuje pa vas umetnost in vse, kar je lepo. Tudi vaš dom je estetsko urejen, zato je v prvi vrsti pomembno, da imate rastlino, ki vam je vizualno všeč. V tem primeru ste se pripravljeni za rastlino tudi nekoliko bolj potruditi in tolerirati njene muhe.

Rastlina za vas: Kalateja medallion

Škorpijon

Obožujete skrivnostnost in vse, kar je nenavadno. Nobeno presenečenje ni, da vas navdušujejo eksotične rastline. Zaradi svoje odločnosti in vztrajnosti imate lahko rastline, ki rastejo počasneje, a hkrati niso preveč zakomplicirane. 

Rastlina za vas: Juka

Strelec

Po srcu ste avanturisti, ki so z glavo v oblakih. Na svet gledate skozi rožnata očala in radi v dobro voljo spravljate tudi druge. Potrebujete rastlino, ki ne bo komplicirala in, ki vas ne bo omejevala takrat, ko se boste odločili odpraviti na novo avanturo.

Rastlina za vas: Taščin jezik

Veronika Sivka