To si morate zapomniti za dni, ko v življenju zaidete v slepo ulico

To si morate zapomniti za dni, ko v življenju zaidete v slepo ulico (foto: profimedia) profimedia
25. 7. 2019

Ko se zdi situacija brezizhodna, ko ne veste, kako naprej in ko se zdi, da nima smisla nadaljevati, se spomnite naslednjih stvari, ki vam pokažejo pot naprej.

Vsi se občasno znajdemo v nekakšni slepi ulici, iz katere ne najdemo izhoda. Ne vemo, zakaj bi se sploh še trudili in česa si v življenju pravzaprav želimo. Takrat se spomnite napotkov, s katerimi si lahko pomagate. 

Vse kar potrebujete, je že v vas

Kadar naletite na oviro, ki se na prvi pogled zdi nepremagljiva, se opomnite na vse, kar ste že dosegli. Prišli ste tako daleč in prestali ste težje izzive, kot je tisti pred vami. Zakaj torej ne bi zmogli? Imate moč, znanje in pogum, da se odpravite naprej. Včasih potrebujete le malce spodbude ali opomnik, da zmorete veliko več, kot si mislite. Ko se boste težave končno lotili, boste videli, da je manjša, kot ste sprva menili. In prav nič strašna. 

Vaša zgodba ni končana

V določenih situacijah se zdi, da je življenje kot ga poznate, končano. Da se bo vse spremenilo in ne veste natanko, kako bi se prebijali iz dneva v dan. 

Morda je res in je čas, da se določeno poglavje vašega življenja zaključi. Vendar to ne pomeni konec vaše zgodbe - ta se bo odvijala naprej z novimi preobrati in preizkušnjami. Sprva vam bo neudobno in se boste morali privaditi, stopiti iz cone udobja. Potem pa pridejo spet lepši časi, ko se boste sprostili in uživali v tem, kar ste dosegli. 

Najdite strast v sebi

Nasveta se spomnite predvsem takrat, ko zgubite vnemo za delo, hobi ali druge aktivnosti. Kadar ne veste, zakaj se zjutraj sploh prebudite in čemu služi vaš trud. Takrat je čas, da se za nekaj trenutkov umaknete v svoje misli in najdete svojo strast. Saj veste, nekaj kar v vas prebudi zanimanje, nad čemer se navdušujete, nekaj kar komaj čakate. To se bo opazilo tudi v vašem počutju in izrazu na obrazu, saj kadar smo srečni zasijemo v vsej svoji čudoviti podobi in drugi to vidijo. Sami ste svoje sreče kovač, zato se hitro lotite iskanja nečesa, kar bo vašemu dnevu dalo smisel. 

Bodite ponižni

Napotek ni lahek in ponižnosti ne premore vsak. Vendar boste z njo lažje jadrali skozi življenje. Vedno ne boste dosegli tega, kar želite, ker ste bili morda ustvarjeni za nekaj drugega. To naj vas ne zaustavi, ampak spodbudi, da razširite pogled in obrnete nov list. Zgrabite drugo priložnost, ki čaka na vas. 

Ob porazih ne bodite razočarani nad sabo, ampak ostanite ponižni in se skušajte česa naučiti. Večkrat kot boste vadili ponižnost, bolje boste sprejemali vse lekcije, ki vam jih ponuja življenje. 

Ostanite pozitivni

Ob vseh razočaranjih in padcih, ki jih prinese življenje, ni težko postati črnogled. Prava umetnost je obdržati pozitivnost in videti dobro v vsem. A tega se lahko naučite. Glavno orodje je vztrajnost in potrpežljivost. 

Začnite tako, da vsak dan zvečer na list papirja zapišete stvari, za katere ste hvaležni. Domislite se najmanj treh. Na začetku bo vaja precej težka, čez čas pa se bo seznam daljšal in kmalu boste papir zamenjali za mišljenje pred spanjem. In če boste zaspali pozitivno razpoloženi, se boste tudi prebudili dobre volje. Z nasmehom na obrazu boste lažje sprejemali vse, kar se vam tisti dan zgodi in našli srečo v majhnih stvareh. 

Preverite tudi:

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri