TO so rastline, ki jih MORATE imeti doma - za srečo in dobro energijo

TO so rastline, ki jih MORATE imeti doma - za srečo in dobro energijo (foto: profimedia) profimedia
6. 12. 2022

Imate katero od teh rastlin že doma? Ker je ravno čas obdarovanja, lahko katero izmed njih tudi podarite. 

Rastline niso le prijeten okras vašega doma, po Feng shuiju imajo tudi svoje lastnosti. Poleg tega je ukvarjanje z rastlinami terapevtsko, v vaš dom pa prinesejo vsaj delček narave. 

  • Preverite našo decembrsko rubriko Podari iz srca! V njej vas čakajo nagradne igre in zabavne vsebine. 

Poglejmo, katere rastline bodo v dom prinesle srečo in dobro energijo: 

Rastlina pajek

profimedia

Ta rastlina naj bi prinesla srečo in bogastvo, vsaj tako verjamejo v vzhodnih kulturah. To naj bi se zgodilo zaradi močnih in dolgih listov. Listi simbolizirajo stabilnost v življenju in izboljšajo kvaliteto zraka. Pri ljubiteljih rastlin je popularna izbira. 

Rastlina pajek ne potrebuje specifične osvetlitve ali mesta, zalivate pa jo enkrat tedensko. Pred zalivanjem s prstom preverite, ali je zemlja povsem suha. Če je še malce vlažna, počakajte kakšen dan, da se popolnoma posuši. Postavite jo lahko celo v kopalnico, saj ni pomembno, kako vlažno je okolje. 

Orhideja

Orhideja je znana po sreči in blaginji, na Japonskem pa je bila nekoč tudi rastlina bogastva. 

profimedia

Glede vlažnosti vam pri orhidejah ni potrebno skrbeti, važno pa je, da jih ne zalivate preveč. Dovolj bo enkrat tedensko, kadar je zelo vroče morda večkrat. Če imate večji lonec, lahko orhidejo zalivate tudi manj pogosto. 

Ne postavite rastline direktno na okensko polico. Dobro energijo bo prinesla v kateremkoli delu doma, najbolj učinkovito pa deluje na jugozahodni strani. 

Potonika

profimedia

S svojimi polnimi in bogatimi cvetovi potonike nosijo srečo, ljubezen in obilje. V Feng shuiju so uporabljene kot zdravilo za ljubezen in romantiko. Postavite jih v prostor, kjer želite, da se ta energija še okrepi (na primer v spalnico). Lahko jih kupite ali posadite, kakor vam je ljubše. 

Če boste potonike gojili sami, bodite previdni pri zalivanju in ne pretiravajte. Poleti bo dovolj, če se dotaknete zgornjega sloja zemlje in ugotovite, ali je popolnoma suha. V drugih letnih časih v zemljo potisnite palec - če je zemlja še vlažna, ne zalivajte. 

Bambus

profimedia

Bambus po Feng shuiju nosi srečo in uspeh. Nekateri verjamejo, da v službenem prostoru prinesejo obilje in srečo pri odločitvah, zato z bambusom lahko popestrite pisarniško mizo. Znan je tudi po tem, da oddaja energijo vode - simbol življenja in prilagodljivosti. Da bo energija najmočnejša, ga postavite na severno stran. 

Če se na rastline malce bolje spoznate, veste, da lahko rast bambusa prilagajate - ali raste naravnost, ali ga ukrivite po svojih željah. Najbolje bo uspeval v vlažnih pogojih, zalivajte ga najmanj enkrat tedensko.