Turneja mobilnosti: Kakšne voznike imamo v slovenski prestolnici?

Turneja mobilnosti: Kakšne voznike imamo v slovenski prestolnici? (foto: turneja mobilnosti (promocijsko gradivo)) turneja mobilnosti (promocijsko gradivo)
11. 10. 2019 Promocijsko sporočilo

Zavarovalnica Triglav pod okriljem preventivne akcije Skupaj za prometno varnost jeseni nadaljuje s Turnejo mobilnosti. 

Prva postaja bo slovenska prestolnica, kjer bodo s pomočjo sodobnega DRAJV simulatorja v petek, 11. oktobra, in v soboto, 12. oktobra, testirali, kakšni vozniki so Ljubljančani. Kako se znajdejo v različnih kritičnih situacijah in kako na njihovo vožnjo vplivajo moteči dejavniki, kot so na primer mobilni telefoni? Vabljeni v nakupovalno središče Citypark v Ljubljani (med trgovinama Mango in Swarovski), kjer bo potekal virtualni preizkus vozniških sposobnosti na DRAJV simulatorju.

Tam bosta tudi vrhunski smučarski skakalec Peter Prevc in ambasador rometne varnosti in direktor Območne enote Ljubljana Zavarovalnice Triglav Aleš Klement, ki se bosta tudi sama preizkusila na simulatorju. 

Vožnjo udeležencev na simulatorju bo vseskozi spremljal priznani inštruktor ter član ekipe Slovenskega avtokluba Sandi Štepec in na koncu vsakemu vozniku tudi svetoval, kako postati še boljši (in varnejši) voznik.

Dva od treh voznikov danes ne bi opravila izpita

Tako bi lahko sklepali iz rezultatov spomladanske Turneje mobilnosti po različnih slovenskih mestih, na kateri so vozniki svoje vozniške spretnosti preizkušali na simulatorju vožnje Drajv. Učitelj vožnje, ki jih je spremljal, je namreč ocenil, da bi le 33 % testiranih voznikov opravilo vozniški izpit. Zaskrbljujoče, kajne?