V življenju ne počnite teh 11 napak

V življenju ne počnite teh 11 napak (foto: profimedia) profimedia
11. 1. 2021

Danes je popularno, da moramo biti ves čas pozitivni, pozitivno razmišljati, da mora biti vse lepo, da moramo imeti popolna življenja, kakor jih predstavljamo na socialnih omrežjih.

Zdi se že pravi greh, če smo kdaj slabe volje, če ne gre vse tako kot bi moralo. A to je življenje. Ne delajte naslednjih napak:

1. Ne pretvarjajte se, da težave ne obstajajo. Soočite se z njimi. Dlje kot jih ignorirate, večje postajajo.

2. Ne pretvarjajte se, da nisite naredil napak. Vsi jih. Sprejmite jih in jih priznajte. Opravičite se. Učite se iz njih. Zrastite iz njih. Naj vas naredijo boljšega človeka.

3. Ne govorite si, da nekaj ne zmorete, dokler se zares ne potrudite.

4. Ne zanemarjajte stvari, ki so vam pomembne.

5. Ne postavljajte potrebe drugih pred svoje. Pomagajte jim, a naj poskrbijo tudi sami zase, ni vaša naloga, da poskrbite za vse. Poskrbite najprej zase. Ljubite naprej sebe.

6. Ne zapustite vseh ljudi ob prvem konfliktu. Potrudite se razrešiti težave. In postanite boljši vzor v odnosih.

7. Ne potiskajte svojih neprimernih čustev pod preprogo. Spoznajte, zakaj ste ljubosumni, žalostni ali jezni in to zavestno odpravite.

8. Ne bodite prijazni ves čas. Prisiljena in lažna prijaznost ni prava prijaznost. Ste samo človek in včasih ste tudi žalostni in jezni. Bodite resnični, iskreni, vendar ne škodujte drugim.

9. Prav tako ne bodite prisilno srečni ves čas, če v resnici niste. V redu je, če ste kdaj žalostni in imate slab dan. Ne bo vam škodovalo. Izogibanje negativnim čustvom vam bo. Sprejmite, kar čutite v trenutku. Dajte iz sebe. Lažje vam bo. Ne morete zrasti, če ne sprejmete tudi svojih temnih plati.

10. Če vam je nekaj pomembno, se bojujte za to!

11. Ne čakajte na popoln trenutek, da nekaj spremenite. Pojdite v akcijo - takoj!

lifecoachcode.com