Vaja: Kaj vidite, ko se pogledate v ogledalo?

Vaja: Kaj vidite, ko se pogledate v ogledalo? (foto: Profimedia) Profimedia
15. 5. 2017

Poglejte se v ogledalo in vadite toliko časa, da boste sprevideli v njem naslednjih 6 stvari. 

Samozavest močno vpliva na našo srečo in zadovoljstvo v življenju. Ta pa večinoma izhaja iz našega prepričanja o sebi. Ko se pogledate v ogledalo, vaša notranja prepričanja obarvajo, kaj vidite v vaši zunanji podobi. 

Vprašanje je, kaj naredi nekatere bolj samozavestne kot druge? Zakaj nekateri vidijo samo napake, nekateri pa občutijo hvaležnost? 

Naslednje stvari bi morali v ogledalu videti samozavestni ljudje, ki kljub vplivom okolice, vzgoje, medijev itd. sijejo samozavest, ki privlači v življenje srečo.

V ogledalu vidijo: 

1.   Lepoto v nepopolnosti

Vidijo svoje tako fizične kot čustvene nepopolnosti, vendar jih ni strah priznati, da jih imajo. Ne le to, ne dovolijo jim, da jih definirajo in ohromijo ter vplivajo na njihovo lepoto. Ko sprejmemo svoje napake in nepopolnosti, lahko šele odkrijemo svoje moči in darove.

2. Svojo moč in ranljivost

Častijo, kaj vse so že premagali doslej in ne izgubijo vso lastno energijo zato, da ustrezajo drugim.

3. Svoje strahove in dvome

Ker se jih zavedajo in jih vidijo, so že na pol poti, da se jih znebijo.

4. Rezultate svojih odločitev

Zavedajo se moči in odgovornosti, ki jo imajo sami, ne krivijo se za napačne odločitve v preteklosti, ne krivijo druge in stremijo k premišljenim odločitvam v tem trenutku.

5. Svoje vrednote

Vidijo vrednote in načela po katerih živijo, ki jih napajajo z entuziazmom in smislom vsak dan.

6. Kako njihova duša sije

Kljub bolečinam in težkim trenutkom, se vidijo lahkotno. Ne jemljejo sebe in težav preveč resno. Se nasmejejo v ogledalo, saj vedo, da so se že veliko naučili in zrastli iz vseh napak in neumnosti. 

yourtango.com