VLOGANJE: To je 5 nasvetov, s katerimi bodo vaši videoposnetki še boljši

VLOGANJE: To je 5 nasvetov, s katerimi bodo vaši videoposnetki še boljši (foto: Profimedia) Profimedia
12. 11. 2021

Slika pove več kot tisoč besed. Koliko pa jih pove dober videoposnetek?

Če vas zanima svet vloganja ali pa imate svoje najljubše trenutke, izlete in življenjske prelomnice radi shranjene v videoobliki, potem ste se zagotovo že znašli pred vprašanjem, kako bi to lahko izboljšali.

Zbrali smo 5 nasvetov, s katerimi bo vaš videoposnetek še bolj pritegnil.

#1 Posvetite pozornost vsebini

Ne glede na to, če videe snemate zase ali za širše občinstvo, imejte med snemanjem in montažo v mislih to, da mora končni izdelek gledalcu nekaj dati. Če želite z videem nekaj prodati, ne pozabite na uporabne informacije in koristne nasvete, ob domačih posnetkih pa bo dovolj čustven odziv gledalcev.

#2 Prve sekunde videa so najpomembnejše

Naš časovni razpon pozornosti (attention span), je vse krajši, zato je zelo pomembno, kaj se zgodi v prvih trenutkih videa. Če to za uporabnike ne bo dovolj zanimivo ali jasno, bodo posnetek velikokrat preskočili, zato že na začetku komunicirajte temo, o kateri boste govorili, da pritegnete pozornost uporabnika.

#3 85 % videov uporabniki na Facebooku gledajo brez zvoka

Da bodo vaši videoposnetki pripravljeni na vse okoliščine, tudi na predvajanje brez zvoka, vanj vključite podnapise, pa naj gre za video objave ali pa predstavitveni video znamke, ki temelji na govoru.

#4 V vsebino vključite tudi gledalce

V videu je pametno navezati stik z gledalcem in ga osebno nagovoriti. Povabite jih, naj postavijo ali da (tudi če le zgolj sami pri sebi) odgovorijo na tvoja vprašanja. Ne pozabite že med samo vsebino ali pa na koncu vedno vključiti tudi CTA poziva na akcijo (vabilo k deljenju videa, k ogledu ostalih vsebin ipd.).

Promocijsko gradivo

#5 Brez dobre kamere ne gre

Danes imamo odlične kamere že na naših pametnih telefonih, zato ni bojazni, da ne bi na vsakem koraku lahko ujeli tistega popolnega trenutka in videoposnetka.

Da pa bodo vaši posnetki še boljši ...

Spoznajte pametni telefon HONOR 50, ki bo vloganje spremenil v nepozabno izkušnjo z eno prednjo in štirimi zadnjimi kamerami. Kar je najbolj navdušilo nas je to, da lahko hkrati zajemate video s sprednjo in zadnjo kamero, kar zagotovo pride prav ljubitelje vloganja.

Sprednja, 90-stopinjska širokokotna kamera z 32 milijoni slikovnih točk uporabnikom omogoča, da na selfijih in videoposnetkih zajemajo v kader še več ljudi in več neposredne okolice.

HONOR 50 pa se ponaša tudi s profesionalnim skupkom štirih zadnjih kamer.

Glavna kamera je opremljena z ločljivostjo 108 milijonov slikovnih točk, širokokotna kamera z ločljivostjo 8 milijonov slikovnih točk ter dve kameri, makro in globinska, ki sta opremljeni z ločljivostjo 2 milijonov slikovnih točk, kar uporabnikom omogoča zajemanje izjemno jasnih in podrobnih fotografij in videoposnetkov, tudi ponoči.

Poleg številnih funkcij za zajemanje posnetkov, je uporabnikom omogočeno, da uporabijo beauty mode (lepotni način), zajemajo fotografije med snemanjem, ne da bi ustavili napravo, in uporabljajo vnaprej pripravljene video predloge za pripovedovanje zgodb preko svojih posnetkov. Ustvarjalci vsebin imajo tudi možnost počasnega oz. hitrega snemanja.

Za več informacij obiščite: www.hihonor.com
Promocijsko gradivo
Značke: honor telefon