Zmasirajte ji stopala

2. 12. 2013

Že samo dotikanje njenih prstov na nogah ji bo dobro delo, pravijo strokovnjaki za masažo. A če ji stopala želite res ‘spodnesti’, jih bo treba malce bolje in intenzivneje obdelati.

Pričnite z desno nogo in vse korake ponovite še kasneje na levi.

1. Ogrejte lokMasaža stopal

Pod stopalo položite blazino in ga pokrijte z brisačko za roke. Potisnite svojo dlan pod njeno peto in jo tako podpirajte.

Z drugo roko nežno krožite z njenim stopalom: trikrat v smer urinega kazalca in trikrat v nasprotno smer. To bo povečalo pretok krvi v stopalu in njegovo prožnost.

2. Drgnite njen lok

Masaža stopalPoložite njeno stopalo v svoje naročje in z vlažilno kremo namažite svoja palca, preden začnete drgniti center stopalnega loka.

Pri­­tisk naj bo enakomeren in ne preveč močan, s palcema pa delajte majhne krožne gibe v velikosti kroga, velikega kot kovanec za evro.

Z desnim palcem krožite v smeri urinega kazalca, z levim pa ravno nasprotno.

3. Posvetite se prstomMasaža stopal

Čez nekaj minut s svojim palcem in kazalcem rahlo stisnite vsakega izmed njenih prstov od palca na nogi pa do mezinca. Nato pa s svojim palcem nežno krožite deset sekund po blazinici vsakega izmed prstov. Začnite pri najmanjšem, končajte pri palcu.

4. Olajšate podplat

Masaža stopalZačnite na blazini podplata, nato pa se s krožnimi gibi s palcema počasi pomikajte po celotnem stopalu do pete.

Bolj kot se pomikate proti peti, močneje pritiskajte, a nikoli tako, da bi zastokala od bolečine.

 

Na koncu stisnite tisti votli predel nad peto na gležnju in ga malce pocrkljajte s prsti. Je tudi erogena cona.

Ilustracije: Bradley R. Hughes

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri