Dobro počutje Promocijsko sporočilo

Za čim več energije pri aktivnostih izberite to barvo (plus velika NAGRADNA IGRA)

4. 6. 2024
Deli
Za čim več energije pri aktivnostih izberite to barvo (plus velika NAGRADNA IGRA) (foto: LUŠT)
LUŠT

Pravijo, da rdeča barva simbolizira željo po rezultatih in uspehu. Če to drži, jo je vsekakor dobro uporabiti tudi kot barvo, ki nas spodbuja pri treningih.

Najprej nekaj malega o psihologiji barv

Barva so ključnega pomena za človekovo izkušnjo, saj jih čutimo, z njimi komuniciramo in se celo zdravimo. So tudi močno komunikacijsko orodje, ki se lahko uporablja za oglaševanje, saj vplivajo na razpoloženje in celo na fiziološke reakcije.

Barve v nas prebujajo različna čustva in spodbujajo reakcije, lahko nas vznemirjajo ali pomirjajo, zvišajo ali znižajo krvni tlak ter celo vzbudijo apetit.

V psihologiji barv je rdeča najintenzivnejša, zato izzove najmočnejša čustva. Povezuje se z navdušenjem, strastjo, nevarnostjo, energijo, odločnostjo in akcijo.

vir: Vizita.si

Gibajte se z rdečo

Če torej upoštevate psihologijo barv, ni težko uganiti, da je to barva, ki vas bo spodbudila h gibanju. Če vam kdaj primanjkuje motivacije, si privoščite športna oblačila v tej barvi in se nasploh obdajte z njo. V svoje življenje jo lahko vnesete v obliki dekorativnega dodatka v prostoru, kjer preživite veliko časa, ali morda v tej barvi pobarvate kar celotno steno, da si zagotovite pravo dozo energije. 

Rdeča pa vas bo motivirala tudi v obliki hrane oz. jedi. Rdeča živila avtomatično spodbudijo naš tek ter obenem voljo in zagon ter poskrbijo, da bomo z večjo lahkotnostjo sprejemali odločitve ter svoje misli pretvorili v akcijo. Seveda vam pred gibanjem priporočamo lahko hrano, ki ne bo obremenila vašega želodca in bo kot taka še dodatno prispevala k vaši pripravljenosti na aktivnost. Kaj pravite na češnje, jagode, lubenico, rdeči ribez, rdečo papriko ali paradižnik?

Posebej vam priporočamo LUŠTno družino svežih in sočnih paradižnikov iz Prekmurja. V njej najdete  vse te slastne in s soncem obsijane sorte: Grozdasti paradižnik LUŠT, Mali grozdasti paradižnik LUŠT, Datljev paradižnik LUŠT, Slivov paradižnik LUŠT, Češnjev paradižnik LUŠT in LUŠTek (mešanica pisanih češnjevih paradižnikov).

Sodelujete lahko tudi v NAGRADNI IGRI!

LUŠTek namreč nagrajuje! ZaLUŠTajte si paradižnik LUŠT in z malo sreče postanite LUŠTen/na voznik/ca nove Mazde 2 hybrid* za eno leto ali se potegujte za druge privlačne nagrade!

Kaj morate storiti?

1. možnost: Naložite račun, iz katerega je razviden nakup paradižnika LUŠT v skupni vrednosti najmanj 5,00 € z DDV.

2. možnost: Napišite zgodbo dolžine od 500 do 1.500 znakov brez presledkov z naslovom »ZaLUŠTam si paradižnik LUŠT«.

Zdaj pa še tisto, kar vas najbolj zanima – nagrade!

LUŠTne nagrade so:

1. Brezplačen najem avtomobila Mazda 2 hybrid* za 1 leto.

2. Darilni bon v vrednosti 100 € za obisk LUŠTne domačije.

3. 10 x knjiga Paradajz, LUŠTna majica po izbiri in darilni bon v vrednosti 10 € za obisk LUŠTne domačije.

*Nagrado podarjajo v sodelovanju z Avtohišo Kolmanič & Dokl.

Nagradna igra traja do 16. junija 2024.

LUŠT