10 aktivnosti, ki bi jih morale mame in hčere početi skupaj

10 aktivnosti, ki  bi jih morale mame in hčere početi skupaj (foto: profimedia) profimedia
3. 10. 2018

Da se bosta še bolj povezali in utrdili odnos, se skupaj lotita nekaterih stvari.

Vsaj enkrat tedensko si vzemita čas druga za drugo in ga preživita sami. Brez ostalih družinskih članov in prijateljev. Kaj bosta počeli?

1. Skupaj se udeležita vadbe. Izberita aktivnost, v kateri obe uživata ali si postavita izziv in preizkusita nekaj čisto novega. Spodbujajta se in se skupaj potita. Obe si bosta na koncu hvaležni, ko bosta začutili, koliko dobrega sta naredili zase in ugotovili, kakšne posledice ima šport na telo. Upoštevajta le fizično pripravljenost.

2. Privoščita si zajtrk, kosilo ali večerjo. Koliko časa je minilo, odkar sta skupaj pojedli obrok in si ob tem vzeli čas za pogovor? Nadoknadita zamujeno in doma pripravita najljubše jedi, ali se odpravita v bližnjo restavracijo. Tokrat nimata izgovora, da se ne moreta uskladiti, saj morata obe jesti, če želita normalno delovati.

3. Ustvarjajta. Lahko izdelujeta okraske, s katerimi bosta polepšali dom ali se končno lotita projekta, ki sta ga nameravali pričeti že lansko jesen. Uredita družinske albume, naučita se kvačkanja, slikajta in se predvsem zabavajta.

4. Igrajta se vajino najljubšo družabno igro. Tudi če se že dolgo nista igrali namiznih iger, obrišita prah iz tiste, ki ste jo imeli včasih najraje. Pomerita se in ugotovita, katera je boljša ter si na koncu obljubita nagrado za zmagovalko.

5. Odpravita se na izlet. Lahko gresta daleč na nekaj dnevni dopust ali do bližnjega mesta. Morda se odpravita planinarit ali na taborjenje v gozd. Potovanje vaju bo zbližalo, saj se morata zanesti ena na drugo in se znajti tudi takrat, ko se izgubita ali morata rešiti druge nepredvidljive situacije.

6. Pojdita se razvajat. Privoščita si masažo, nego obraza, manikuro in pedikuro, frizerja … Izberita nekaj iz seznama in si vzemita čas za sproščanje. Priporočamo tudi obilico svežega zraka in zadrževanje v naravi.

7. Imejta filmski večer s filmi, ki vaju nasmejejo do solz. Pripravita prigrizke in se prepričajta, da vaju ne bo nihče motil. Iskren smeh ne razgiba zgolj trebušnih mišic, ampak tudi povezuje in utrjuje odnos.

8. Kuhajta. Učita ena drugo, ali pa naj bo ena učiteljica in druga učenka. Odvisno od tega, koliko znanja o kuhanju imata. Preizkusita nove, zdrave recepte in hčere z veseljem sprejmite dobronamerne mamine nasvete. Lahko pa se skupaj prijavita na tečaj, kjer se bosta obe naučili česa novega.

9. Udeležita se kulturne prireditve. Nekateri raje izberejo koncerte, drugi gledališke predstave. Čas je, da kupita karte in razglasita, da bo en večer samo vajin.

10. Nakupujta. Lahko se odpravita zgolj v trgovino po sveže sadje in zelenjavo, ali pa zavijeta v trgovino z najljubšimi športnimi oblačili in pripomočki. Izberita trgovine, ki vaju bodo spodbujale k zdravemu življenjskemu slogu, na primer tiste z materialom za ustvarjanje, trgovine s športnimi oblačili ali zdravo prehrano.