15 vprašanj za trenutke, ko ste brezvoljni in izčrpani

15 vprašanj za trenutke, ko ste brezvoljni in izčrpani (foto: profimedia) profimedia
22. 2. 2018

Ko je naše počutje slabo, je pomembno, da poskrbimo zase z ljubeznijo, kar pa je včasih presneto težko. Zato smo pripravili naslednja vprašanja, ki si jih postavite v sivih trenutkih in vam bodo pomagala, da se dvignete.

Vsi smo kdaj potrti, brezvoljni, občutljivi ali izčrpani. Da se izognete zapadanju v negativne in samodestruktivne vzorce, poskrbite zase z ljubeznijo ter se vprašajte:

1.  Ali ste hidrirani?

Voda pomaga tako pri odplakovanju strupov iz telesa kot tudi pri opuščanju negativnih emocij iz telesa. Če se v vas nabira veliko čustev, potrebujete še več vode, da odpravite vso negativno energijo iz sebe.

2.  Ste v zadnjih urah pojedli kaj hranljivega?

Ko se počutite slabo, običajno bodisi izgubite apetit ali pa imate željo po sladkem in po nezdravih prigrizkih. Energetsko prazna hrana bo še povečala slabo voljo ter izčrpanost. V takih trenutkih je najbolje, da posežete po sveži zelenjavi (ali sadju).

3.  Ste pretegnili telo?

Gibanje in pretegovanjenje telesa je odličen način, da se prekrvavi, kar pomaga pri sproščanju blokirane negativne energije. 

4.  Ste si vzeli domor in naredili 5 globokih vdihov?

Vzemite si trenutek in zaprite oči, globko vdihnite in izdihnite. Dihajte počasi in globoko, dokler ne občutite večje sproščenosti in manj napetosti.

5.  Ste dobro spali?

Dober spanec je izredno pomemben. Če že nekaj časa ne spite dobro, si privoščite počitek in poskrbite, da greste naslednji večer spati prej. 

Spite dovolj, pa ste še vedno utrujeni? Preverite 7 razlogov, zakaj se zbudite utrujeni

6. Ste se v zadnjih 24 urah stuširali?

Ko ste brezvoljni, je najlažje cel dan ležati na kavču v pižami. Tuš je lahko izredno poživljajoč in terapevtski. Predstavljajte si lahko tudi, kako voda odplakne vso zastalo negativno energijo v odtok. 

7.  Ste danes komu rekli kaj lepega ali naredili kaj dobrega?

Eden najboljših načinov, da dvignete svojo energijo je, da nekomu drugemu polepšate dan tako, da mu rečete kaj lepega ali naredite kaj dobrega. Lahko samo odprete vrata neznancu ali naberete šopek rož prijatelju.

8. Ste se pogovarjali s prijatelji ali družino?

Čeprav je pomembno preživeti čas sam s seboj in si zbistriti glavo, lahko to včasih vodi v ponavljajoče samouničujoče misli in čustva. Takrat je dobro prekiniti samodestruktivnost tudi tako, da se obkrožimo s prijatelji in družino ter se pogovorimo.

9. Kdaj ste si nazadnje vzeli čas za stvari, v katerih uživate?

Kaj je tisto, kar vas vedno spravi v dobro voljo, kar imate radi? Počnite to.

10. Oblečite se v oblačila, v katerih se dobro počutite

Operite in uredite si pričesko, oblečite se v oblačila, ki jih imate radi. To vam bo pomagalo, da se počutite bolje v svoji koži.

11. Kdaj ste si nazadnje rekli kaj ljubečega?

Prenehajte biti tako ostri in grobi do sebe, do svojih napak in pomanjkljovsti. Bodite hvaležni, pohvalite se.

12. Poslušajte glasbo, ki vas dvigne

Zagotovo imate kakšno najljubšo pesem, ki v vas sproži hormone sreče.

13. Kdaj ste bili nazadnje v naravi?

Pojdite na sprehod, pohod, piknik, tek ali pa samo bodite zunaj v naravi …

14.  Kaj vas muči?

Ste ozavestili, kaj nosite v prsnem košu ali na ramenih? Kaj vas bremeni v teh dneh in vam ne da miru? Pogovorite se sami s seboj, kaj vas teži, morda si zapišete ali napišete pismo komu drugemu. Izrazite se, to bo prineslo izredno olajšanje. 

15. Bodite hvaležni

Hvaležnost vedno zmaga in pomaga. Takoj pomislite na 7 stvari, za katere ste hvaležni.

prirejeno po: foreverconscious.com

Značke: motivacija