6 razlogov, zakaj bi si morali pred spanjem vedno zmasirati stopala

6 razlogov, zakaj bi si morali pred spanjem vedno zmasirati stopala (foto: Profimedia) Profimedia
8. 5. 2018

Preverite, kakšne učinke dosežemo, če si vsak dan pred spanjem zmasiramo stopala. 

Ni ga človeka, ki mu masaža ne bi dobro dela. Masaža je starodavna tehnika sproščanja napetosti v telesu in lajšanja bolečin. Kadar nas po dolgem dnevu bolijo noge, kar nagonsko položimo stopalo na drugo koleno in ga začnemo masirati. Poleg tega, da s tem odpravimo utrujenost stopal, dosežemo še naslednje učinke:

Pospešimo krvni obtok

Masaža dobro dene vsem, ki imajo neprestano mrzla stopala. Z masažo namreč pospešimo krvni obtok in vsaj malce popravimo negativne učinke dolgotrajnega sedenja v pisarni. 

Znižujemo krvni pritisk in izboljšamo razpoloženje

Vsi vemo, kako dobro se počutimo, ko nam nekdo zmasira stopala. Masaža namreč zmanjšuje stres in  odpravlja jezo in napetost. Poleg tega pomaga zniževati visok krvni pritisk, saj nas umiri. 

Olajšamo glavobole

Čeprav zveni nenavadno ... Na stopalih so številne točke, ki vplivajo na procese samozdravljenja v telesu. Masaža stopal omili migrene in glavobole na splošno. Masaža stopal tudi omili stres, ki pogosto vpliva na nastanek glavobolov.

Omilimo zastajanje vode v telesu

To je še posebej pogosto v nosečnosti, zato nosečnicam velikokrat svetujejo, naj jim partnerji masirajo stopala. Poleg masaže pomagata pri tej težavi tudi počitek in zdrava prehrana. 

Olajšamo simptome PMS-ja

Predmenstrualni sindrom doživlja vsaka ženska drugače. Za marsikatero je prava nočna mora - ne le zaradi mučnih bolečin, temveč tudi zaradi večje utrujenosti in razdražljivosti, ki je pri nekaterih zelo močna. Zarad vsega zgoraj naštetega takrat zelo pomaga masaža stopal. Bodisi, da si ženska stopala masira sama ali ji na pomoč priskoči njen partner.

Pomaga nam stopiti v stik s samim sabo

Dotik je izjemnega pomena že vse od rojstva naprej. Dokazano je, da dojenčki brez dotika ne morejo preživeti. Še posebej, če nismo v zvezi smo pogosto z dotiki zelo podhranjeni. Zvečer se pocrkljajmo z masažo stopal. 

Preverite še akupresurni trik s prsti, ki odpravi jezo, živčnost in žalost.

Značke: masaža