8 filmov za hladne večere pod odejo

8 filmov za hladne večere pod odejo (foto: Profimedia) Profimedia
13. 11. 2021

Jesen je čas pohajkovanj, narava kar vabi na krajši izlet v bližnji gozd, kjer se znebimo negativne energije ... A priznamo, večeri so popolni, da smuknemo pod odejo in si privoščimo ogled filma. Tu je nekaj nepozabnih jesenskih filmov za različne okuse – ki se jih ne bomo nikoli naveličali.

1. Ko je Harry srečal Sally (When Harry Met Sally ...)

Marsikdo bo pritrdil, da je to eden najboljših filmov vseh časov. S fantastično Meg Ryan v vlogi simpatične Sally. In Harryjem (Billy Crystal), ki je prepričan, da se nobena ženska, ki je spala z njim, ni pretvarjala, da doživlja orgazem – saj se spomnite najbolj znamenitega prizora, kajne?

2. Punca mojega brata (Dan in Real Life)

Zvezdnik serije Pisarna Steve Carell v vlogi Dana, vdovca in preprostega moškega, ki mu sive lase pozvorčajo tri svojeglave hčerke.

Dan pozna nasvet za vsako težavo v življenju … Ko piše svojo kolumno namreč. Njegov vsakdan je povsem druga zgodba.

3. Sladki november (Sweet November)

Ona (Charlize Theron) je očarljiv duša, ki iz moških izvabi najboljše. On (Keanu Reeves) je deloholik, aroganten in edini odnos, ki ga ima, so njegovi termini … Dokler ne sreča nje.

Potrebovala je le mesec dni, da je spremenila njegovo življenje za zmeraj.

4. Vonj po ženski (Scent of a Woman)

Mlad študent Charlie (Chris O'Donnell) se strinja, da bo čez praznike pazil na slepega upokojenega vojaškega častnika Franka (Al Pacino) in tako zaslužil nekaj dodatnega denarja.

Toda Frank, prepirljiv in ciničen nasilnež, Charlieja popolnoma preseneti z načrti za konec tedna.

Na kratko: nenavadni par se uči o življenju skozi niz zanimivih dogodivščin.

5. Oktobrsko nebo (October Sky)

Jake Gyllenhaal, Chris Cooper, Laura Dern, William Lee Scott zaigrajo v tej biografski drami, ki se odvija v 50. letih v rudarskem mestu v Koloradu.

V mestecu je živel Homer, fant, ki je imel samo eno možnost v življenju – delati v premogovniku. A se vse 'postavi na glavo', ko leta 1957 pošljejo v vesolje prvi satelit Sputnik.

6. Ljubezenska zgodba (Love Story)

Ganljiva ljubezenska zgodba, morda najslavnejša kdajkoli posneta.

Oliver Barett (Ryan O'Neal) je študent prava na Harvardu, mladi bogataš iz ugledne družine. Jenny (Ali MacGraw) je študentka glasbe, inteligentno dekle iz srednjega razreda. Ko ljubezni ne zmoreta več zanikati, njegov konservativni oče temu močno nasprotuje. Toda Oliver in Jenny verjameta, da ljubezen premaga vse. Vendar ima usoda drugačne načrte …

7. Društvo mrtvih pesnikov (Dead Poets Society)

Zgodba se odvija leta 1959 na konservativni šoli v mestecu, kjer se zaposli svobodomiselni profesor John Keating.

Vedoželjne učence navduši s svojim pristopom do poezije in jim tako odpre vrata v svet izven strogega šolskega urnika. Življenja mladih fantov obogati s številnimi življenjskimi nauki ter postane njihov zaupnik, mentor in prijatelj.

8. Čas deklištva (Little Women)

Pripoved o odraščanju, iskanju ljubezni in predvsem svojega mesta v pretežno moškem svetu.

Film tako kot knjiga pripoveduje osebne zgodbe in preizkušnje štirih 'malih žensk' gospe March: živahne Jo (Winona Ryder), čedne Meg (Trini Alvarado), krhke Beth (Claire Danes) in romantične Amy (Kirsten Dunst).

Poglejte si tudi: