8 stvari, ki jih počnejo uspešni ljudje pred spanjem

8 stvari, ki jih počnejo uspešni ljudje pred spanjem (foto: Profimedia) Profimedia
22. 4. 2017

Ste kdaj razmišljali o pomembnosti stvari, ki jih počnete pred spanjem? Te imajo namreč velik vpliv na jutrišnji dan. Da se boste dobro odrezali, preverite, kakšne navade imajo uspešni ljudje. Morda ste katero že posvojili.

1. Berejo

Strokovnjaki se strinjajo, da je branje zadnja stvari, ki jo počnejo uspešni ljudje, preden zaspijo. Nekateri poslovneži branje celo vključijo v svoj urnik in ga pojmujejo kot nujno opravilo. Ne potrebujete se posvečati knjigam, ki bodo poglobile vaše znanje o vaši službi. To naj bo čas le za vas, zato izberite nekaj, kar bo potešilo vašo domišljijo in želje.

2. Pišejo seznam zadolžitev

»Čiščenje misli« je ključno za dober nočni spanec. Zato si pred spanjem vzemite čas in zapišite vse, kar morate postoriti naslednji dan. Razmišljanje o jutrišnjem dnevu boste pustili na papirju in ponoči imeli čas za spanje.

3. Preživijo čas z družino

Vzemite si čas za pogovor s partnerjem, igro z otroki ali sprehajanje psa. Če imata z boljšo polovico enak bioritem in se lahko istočasno spravita v posteljo, namenita čas povezovanju in pogovoru.

4. Naredijo preverbo dneva

Mnogi uspešni ljudje si zvečer vzamejo čas in premislijo, za katere stvari so hvaležni v preživetem dnevu. Če vodite dnevnik dogodkov, na katere ste ponosni, lahko opazujete napredek in najdete motivacijo za slabe dni.

5. Meditirajo

Misli in telo umirijo z meditacijo. Če imate težave z nespečnostjo preizkusite jogo, ki vam bo pomagala zaspati.

6. Načrtujejo spanje

Ob hitrem tempu se hitro lahko zgodi, da pomankanje spanja prične negativno vplivati na telo. Zato uspešni ljudje spanje jemljejo kot prioriteto in se skušajo vsak dan v posteljo odpraviti ob enaki uri. Tako nastane navada s katero boste poskrbeli za zdravje.

7. Odklopijo se od dela

Počnejo karkoli, kar NI povezano s službo. Ne preverjajo e-pošte in se ne posvečajo stvarem, ki se nanašajo na delo. Določite si uro, ob kateri boste prebrali zadnje sporočilo in naredili zadnji opravek, ki je povezan z delom.

8. Predstavljajo si jutrišnji uspeh

Zaspijo ob misli na dobre izide projektov in sestankov, ki jih čakajo v bližnji prihodnosti. Pozitivne energije ni nikoli preveč.

Preberite tudi: