aktivni DETOX vikend s Taro in Emmanuelom

… Naša želja in namen sta, da vas pripeljemo do globokega spoznanja … da je, kot je že zdavnaj dejal modri Sheakspeare … ves svet le oder! Torej, igrajmo se življenje in nikar ne jemljimo vsega tako resno … To je zdravilno za živce in telo! (foto: Shutterstock.com) Shutterstock.com
13. 8. 2011

Dolenjske Toplice, 25., 26., 27. in 28. avgust  2011

Hiter in površen tempo življenja, nekvalitetna prehrana, rutina, obremenitve, stres, splošna onesnaženost okolja, čustveni vzroki, naša zgodovina,  splošna izguba osmišljenosti in kvalitete bivanja … Vse to in še več v naši duši in telesu ruši naravno ravnovesje – homeostazo.

Hitrost in rutina življenja od nas večinoma terjata hiter, instant, nezdrav način prehranjevanja. Naši jedilniki so polni predelane, umetne hrane. Enako je z našo duhovno, emocionalno in miselno hrano – je površna, umetna, nedoživeta. Nekje v naglici življenja so se zgubile resnične vrednote, kvalitete in vrednosti življenja. Nekje na naši življenjski poti smo sredi naglice pozabili nase in na resnično bivanje.

Vse to se sčasoma pozna na našem telesu, zdravju, počutju. Nezdrav način življenja vodi v različne bolezni, čezmerno telesno težo, duševne in čustvene težave … Aktivni DETOX vikend je pot oz.  možnost k boljšemu počutju, zdravju, notranji in zunanji lepoti, senzitivnosti in gracioznosti duše in telesa.

Želimo si, da z nami preživite resničen, živ, poln podaljšani vikend, ki bo vaše telo in dušo razbremenil nakopičenih strupov, vas napolnil z novo energijo, dobro voljo in veseljem do življenja. Prav tako si želimo z vami deliti poglobljena stanja tišine, notranje harmonije in ravnovesja, meditacije. To so stanja, kjer človek v tišini svojega notranjega bitja spet najde stik s sabo in s svojo resnično naravo.

Wholeness – vzpostavitev celostne homeostaze

Definicija homeostaze je: Homeostaza je lastnost sistema, da se ohranja v ravnovesju in ohranja stalnost notranjega okolja.

Vsi našteti vzroki torej rušijo naše zdravje in dobro počutje, povzročajo, da naravna vzpostavitev homeostaze oz. notranjega ravnovesja ni več mogoča. Dolgotrajno porušeno ravnovesje v naši duši in telesu povzroča slabo počutje, različne bolezni, napetost, življenjske krize, izčrpanost, izgorelost, izgubo energije in motivacije … Vsa tista stanja, ki se jim vsi želimo izogniti. Največ, kar lahko naredimo za svoje zdravje, dobro počutje, kvalitetno, osmišljeno življenje, je torej ponovna vzpostavitev in vzdrževanje homeostaze, ki ustvarja  ravnovesje v naši duši in telesu.

Wholeness je pot k homeostazi, k DOBROBITI. Biti wholeness pomeni BITI DOBRO.

Pri nas smo filozofijo wellnessa prenesli na prav vsa področja človekovega bivanja, rodil se je wellness novih razsežnosti, wholeness. Posvetili se bomo dobrobiti vašega fizičnega telesa, vašim čustvom, skupaj bomo prakticirali tehnike za umirjanje uma. Iskali bomo tisto esenco življenja, duhovno razsežnost bivanja, ki je očem skrita, dosegljiva v stanjih harmonije in meditacije. Ta razsežnost je tisto, po čemer hrepeni vsako človeško bitje … Ko smo povezani s sabo, s svojo esenco, se lahko povežemo z življenjem, ki nas obdaja … Zaživimo polno, zavestno, smiselno, z občutkom …

Program pomaga znova vzpostaviti in vzdrževati naravno stanje homeostaze. Na ta način skupaj z vami ustvarjamo pogoje za  zdravje, dobro počutje in večjo kvaliteto bivanja na vseh področjih življenja. Poslanstvo medicine je, da odpravi posledice porušenega ravnovesja. Naše poslanstvo je njena vnovična vzpostavitev in vzdrževanje.

Opis aktivnega DETOX programa
aktivni DETOX program je možnost in pot k popolni prenovi vašega bitja ter posledično življenja.

aktivni DETOX telesa

 • Naši skrbno izbrani in pripravljeni obroki bodo spodbudili izločanje strupov iz telesa, hkrati pa spodbudili telo h kvalitetni absorpciji in presnovi – k polnemu izkoristku hranljivih snovi. Hrana, ki ni toplotno obdelana nad 47 stopinj, zadrži vse sestavine v izvorni obliki, živi, organski obliki. Spodbudili bomo odpravo odvečnih maščobnih naslag, celulita, pesticidov, težkih kovin in vseh ostalih strupenih snovi iz telesa. Na voljo bo obilje detox čajev in sadja. Posledica bodo sijoča koža, jasen pogled, večja skladnost telesa, gibkost, moč …
 • Uživali bomo le hrano organskega izvora.

aktivni emocionalni in miselni DETOX

Nepravilno predelana čustva, travmatične izkušnje, miselni balast, vse to v našem energetskem telesu povzroča energetske zastoje, blokade. Tako kot se osvobajamo fizičnih toksinov, se bomo z energetskimi, dihalnimi, gibalnimi in mentalnimi tehnikami osvobajali preteklosti, zastale čustvene energije in ustvarjali pogoje za našo pretočnost. Ko smo pretočni, se počutimo dobro, radostni smo, polni idej in energije za realizacijo. Lahko bi dejali, da visoko vibriramo. V našem življenju se dogajajo pomenljiva naključja. Zdaj premoremo kvaliteto, ki bi ji nekateri dejali sreča – vse večkrat se znajdemo ob pravem trenutku na pravem mestu …

Duhovna esenca

Je razsežnost bivanja, ki je našemu prepolnemu, hiperaktivnemu, rutinskemu in površnemu umu nedosegljiva. S pomočjo meditacijskih tehnik se bomo sproščali v našo resnično naravo. Spoznali in še bolje spomnili se bomo kvalitet resničnega življenja in doživljanje sebe ter sveta, ki nas obdaja.

Yes dance

 • Telo je narejeno za življenje. In življenje je – gibanje. Gibali se bomo na sproščen, naraven in neprisiljen način. Yes dance ni samo ples, ki bo pognal kri po naših žilah, spodbudil dihanje in dvignil naš srčni utrip, okrepil, razgibal naše telo. Je tudi gibanje za dušo. Plesali bomo različne žanre in ritme – vsem pa je skupno eno: ne štejemo korakov, ne izvajamo koreografije. Plešemo svobodo ter odkrivamo nove in nove izvore energije znotraj nas, presegamo svoje mentalne, gibalne in druge omejitve … Izvajamo ples, ki je naša osebna koreografija, nam lastna v tem trenutku. Skozi ples postanemo živ izraz sebe – naša resnična prvinska bit.

Zdravilni zvok

 • Zvoki prvinskih inštrumentov, planetarnega gonga, pojočih tibetanskih in kristalnih skled, cevastih zvončkov, šamanskega bobna, lakotske flavte … nas popeljejo do globoke izkušnje umirjanja bitja, do globokih ravni sprostitve. Zdravilni zvok ima moč, da vstopi v vsako našo celico, vsak naš organ, v naše energetsko polje … S svojo vibracijo nas nežno potrese in tako osvobaja zastalo energijo-energetsko, umsko, čustveno ali čisto fizično blokado. Zvok prvinskih inštrumentov nas obnovi in nam da novi zagon za življenje. Zdravilnega zvoka ne poslušamo samo z ušesi, naše sprostitve in blagodejnosti željno telo ga vpija z vsako svojo celico … Po zvočni kopeli se počutimo kot prerojeni. Telo je sproščeno, um umirjen, tih, jasen, naša čustva harmonizirana z našim bitjem. V sebi občutimo večjo globino, tišino, prisotnost, močnejše zavedanje sebe. Svet je nenadoma lepši, prijaznejši, bolj zabaven.

Esencialno sproščanje v topli termalni vodi

 • Dotik topline, mehkobe, občutek brezmejnosti, zlitja z vodo … Naše bitje je po pripravah globoko sproščeno, pripravljeni smo na še globlje sproščanje, ki naše bitje popelje do lebdenja. Izvajalec te zares sproščujoče tehnike nas mehko premika po vodi, edino naše delo je, da zaupamo, se prepustimo in – uživamo. Naše bitje je deležno občutkov ugodja … do te mere, da bi najrajši zapredli … prijetno, prijetno, prijetno. Mehko, sproščujoče, zdravilno, osvobajajoče … Telo se spomni občutka v maternici, varnosti, ki smo je bili tam deležni, skrbi, ljubezni, lahkotnosti. V metodo sva vpletla najino znanje, ki sva ga pridobila pri dolgoletnem ukvarjanju s komplementarno medicino, izvajanjem različnih vrst masaž, manualnih in energetskih terapij ter kraniosakralne terapije. Rezultati so čudoviti. Mehkoba, ki jo doživljamo v vodi, se počasi širi in postaja del naših bitij in vsakdanjih življenj … življenje dobiva novo kvaliteto, že omenjeno dodano vrednost … Počasi z vsako novo izkušnjo postaja … wellness novih razsežnosti. Wellness nove globine, novega trajanja … nov način bivanja … Ta tehnika je globoko sproščujoča in izjemno regenerativna za vse sisteme v teles u.

Oglejte si video!

Aktivna meditacija

 • Naš vsakdan nas sili v rigidno, ponavljajoče se razmišljanje in monotono gibanje. Namen aktivne meditacije je, da sprosti naš um, ga sprazni misli, naše čustveno telo osvobodi nabranih čustvenih vtisov, sprosti, odklene naše fizično telo, požene kri po žilah, povrne živost, moč, gibkost, gracioznost, občutek, naravno, spontano, pristno čutenje. Namen aktivne meditacije je, da nas pripelje do tako želene in iskane točke miru in ravnovesja znotraj nas, nas poveže z našo prvinsko energijo. Tehnike aktivne meditacije vključujejo ples, dihanje, različne načine gibanja, čustvenega izražanja, fizičnega, glasovnega izražanja. Smisel aktivne meditacije je, da se izrazimo, osvobodimo in – sprostimo. Na igriv, živ, prijeten način.

Pasivna meditacija

Tišina je užitek. Tišina je radost. Radost je notranji smehljaj. Notranji smehljaj je zadovoljstvo.
Običajno si pod pojmom meditacija predstavljamo človeka, ki sproščeno sedi v lotos položaju. A je meditacija veliko več kot to. Je naravno stanje človeškega uma. Biti meditativen pomeni biti cel. Biti cel pomeni biti prisoten. Biti prisoten pomeni biti zbran. Da bi bili zbrani, potrebujemo čisto glavo, jasne misli, sproščeno telo.

Ko končamo aktivno meditacijo, smo prijetno utrujeni, izpraznjeni (mindnessless), tihi. Umski in fizični procesi se umirijo, čutimo se v sebi, prisotne in zdaj smo pripravljeni na meditacijo. Razlag meditacije je toliko kot mojstrov meditiranja in praktikantov, nekateri jo enačijo z izpraznjenim umom, spet drugi z opazovanjem, ponavljanjem manter, za tretje je to globoka kontemplacija … Zame je meditacija vse od naštetega … Spremenjeno stanje zavesti, ko se zdi, da svet stoji oz. se dogaja veliko počasneje … z občutkom.

Dihanje

Dih je vez z življenjem. Dihanje je tako naravno in samoumevno, da se ga po večini sploh  ne zavedamo. Stres povzroči, da dihamo površno, ne uporabljamo celotne kapacitete naših pljuč. Tako je naše telo slabo oskrbovano s kisikom, kar posledično pomeni oslabljeno delovanje telesa, manj energije, hitrejše staranje celic … Zavestno, globoko dihanje v naš organizem vnese več kisika, kar spodbudi vse procese v telesu, prav vsako celico k boljšemu delovanju ter posledično boljšemu zdravju in počutju. Dih je čudovito orodje za umirjanje našega uma, je lahko uvod, priprava za vstop v stanje meditacije.

Dihali bomo veliko … in globoko ter tako omogočili vsaki celici, da se prenovi, pomladi …

Spontana joga

Je naravni način sproščanja telesa in duha. Raztegovanje je naravna potreba našega telesa. Telo se želi spontano osvoboditi zateglih predelov, zakrčenih mišic, otrdelih sklepov, gibalnih omejitev … Če mu le damo priložnost, se znamo na pravilen način sprostiti in utišati naš um, se naša osebna joga zgodi sama od sebe, vadba, ki je unikatna in optimalna za nas v tistem trenutku. Ker telo ve …

Presenečeni boste, kako se povečajo vaše gibalne sposobnosti, gibkost, ko si dovolite v resnici … SPROSTITI SE. Ste kdaj opazovali mačke v njihovi skladnosti, gibkosti in gracioznosti … Spontana joga je za njih način življenja. Ali pa otroci. Svoj dan začnejo tako, da se najprej dobro, dobro pretegnejo … Torej, povrnimo si naravno prožnost duha in telesa.

Emocionalni wellness

Emocije so eno od daril, ki bogatijo in osmišljajo naše življenje. So eden od načinov komunikacije s seboj in s svetom. Občutki nam pomagajo najti smer in sprejemati odločitve, bogatijo doživljanje življenja.

Emocionalni wellness naš uči spontane, a osmišljene uporabe dragocene čustvene energije. Spet nas povezuje z našim fizičnim telesom, s katerim izkušamo, zaznavamo in izražamo čustva. Prebuja in uravnoteži naš čustveni svet … Čustveno ravnotežje je pogoj za uravnoteženo, optimalno delovanje endokrinega sistema, žlez z notranjim izročanjem, ki imajo velik pomen za dobro delovanje našega celotnega sistema. Tako … s pomočjo tehnik emocionalnega wellnessa se bomo skupaj odpravili na notranje potovanje, avanturo raziskovanja, spoznavanja našega čustvenega sveta, si dovolili spontano izražanje, izkusili osvobajajočo moč katarze, iskali raznovrstna in povsem nasprotna čustvena stanja

… Naša želja in namen sta, da vas pripeljemo do globokega spoznanja … da je, kot je že zdavnaj dejal modri Sheakspeare … ves svet le oder! Torej, igrajmo se življenje in nikar ne jemljimo vsega tako resno … To je zdravilno za živce in telo!

Mentalni wellness

Tehnike vizualizacije, pozitivna misel, moderne tehnike za osebno rast … vse to so dragocena, enostavna, uporabna in koristna orodja na poti k boljši kvaliteti življenja. Kvalitetna meditativna vizualizacija ima moč, da v trenutku spremeni naše razpoloženje.

Urnik programa:

1. dan

18.00 Uvod v dogajanje, predstavitev programa.
19.00–20.00 Moja prva presna večerja.
20.00–22.00 Spoznavni Yes dance party.

2. dan

7.00–8.00 Aktivna meditacija za resnično prebujanje.
8.30–9.30 Zajtrk v barvah – sveže stisnjeni sadni in zelenjavni sokovi.
10.00–11.00 Meditativno dihanje in gibanje – tai chi, QI GONG.
11.00–12.30 Yes sensual dance & Yes dance love flow – čutenje telesa, senzitivnost in gracioznost.
12.30–13.30 Zeleno kosilo – green smoothie.
13.30–16.00 Čas samo za vas – sprehod, kopanje, počitek, druženje …
16.00–19.00 Esencialno sproščanje v topli vodi in savnanje.
19.00–20.00 Večerja – rajska hrana za vse čute.

3. dan

7.00–8.00 Aktivna meditacija – biti polno prisoten tukaj in zdaj.
8.30–9.30 Zajtrk v barvah – sveže stisnjeni sadni in zelenjavni sokovi.
10.00–11.00 Emocionalni wellness – emocionalni detox.
11.00–12. 30 Tarine čarobne stekleničke – eterična olja, akupresura in masaža za spodbujanje detoxa.
12.30–13.30 Zeleno kosilo – green smoothie.
13.30–15.00 Čas samo za vas – sprehod, kopanje, počitek, druženje …
15.00–16.00 Rajska kozmetika – kozmetični pripravki iz naravnih sestavin.
16.00–19.00 Esencialno sproščanje v topli termalni vodi in savnanje.
19.00–20.00 Večerja – sveže je zdravo.
20.00–22.00 Yes dance party – reci življenju Yes!!!

4. dan

7.00–8.00 Aktivna meditacija – sem neskončen vir energije.
8.30–9.30 Zajtrk v barvah – sveže stisnjeni sadni in zelenjavni sokovi.
10.00–11.00 Postopna sprememba življenjskega sloga – Wholeness, predavanje.
11.00–12.30 Dihalne meditativne tehnike iz taoističnih in tantričnih praks.
12.30–13.30 Kosilo, zeleno presenečenje – green smothie.
15.00–16.00 Čas za izmenjavo izkušenj, vprašanja.
16.00–17.00 Zvočna kopel – zaključimo z občutkom do sebe in življenja.

Program je lahko preventivne narave ali pa pomaga odpraviti oz. omiliti že nastale neprijetnosti in posledice nezdravega načina življenja. Je čudovita podpora in nežen uvod v postopno, celovito spremembo vašega življenjskega sloga.

Programe vodita avtorja RE-LIFE programov aktivnega celostnega wellnessa Tara in Emmanuel.

Cena 4-dnevnega paketa je 330 evrov in vključuje:

 • 3 nočitve v hotelu Balnea **** superior v dvoposteljni sobi
 • presni zajtrk iz sveže iztisnjenih sadnih in zelenjavnih sokov
 • green smoothie, detox čaji in sveže sadje čez dan
 • presna detox večerja
 • neomejeno kopanje v Wellness centru Balnea
 • 1 x prost vstop v svet savn Oaza
 • uporaba bioenergetske sobe (25 min.)
 • brezplačen internetni dostop v sobi
 • vse skupinske vodene dejavnosti (ples, meditacije, esencialno sproščanje v topli termalni vodi, predavanja o celostnem življenskem slogu)

Prijave na tel.: 073919991