Čas za pobiranje čajnih zelišč

Zelišča (foto: Shutterstock.com) Shutterstock.com
31. 5. 2012

Za tiste, ki radi pijete čaj, je junij mesec pravi za razvajanje. Zdaj se lahko predajate dišavam in okusom ter si priskrbite zalogo.

Pobiranje in shranjevanje čajnih zelišč

Porežite limonino meliso, ki je namenjena sušenju, preden se pokažejo cvetni popki.

Meta, žajblej in timijan razvijejo poln okus in zdravilne snovi šele med cvetenjem. Do polnega cvetenja počakajte tudi pri ožepu, monardi, šentjanževki, sivki in kamilici.

Liste in cvetove ali cela stebla nato enakomerno razporedite na lesen okvir, na katerega je napeta gaza. V času sušenja rastline občasno pretresite.

Po 7 - 10 dneh v zračnem toplem prostoru naj bi bile rastline suhe.

Suha čajna zelišča, ki kar šelestijo, dajte v steklene kozarce in jih shranite na temnem in suhem.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri