Če počnete te stvari, imate veliko srce

Če počnete te stvari, imate veliko srce (foto: Profimedia) Profimedia
28. 8. 2017

Osebe za katere lahko rečemo, da imajo veliko srce, že od daleč prepoznamo po njihovi prijaznosti in pozitivni energiji. Če se prepoznate v teh stvareh, ste tudi vi ena izmed njih.

Ni vas strah izražanja čustev

Občutkov nikoli ne zadržujete in še manj pometete pod preprogo. Dovolite si povedati ostalim, kaj se dogaja v vas in kaj doživljate. Posledično se vaše čustvene rane celijo hitreje, saj vedno najdete nekoga, ki vam ponudi nasvet in družbo. Ljudje vas opozarjajo, da boste večkrat prizadeti, a kljub temu v svoje življenje vabite mimoidoče in hitro najdete prijatelje. Ponudite jim možnost, da se z vami povežejo na globlji ravni, kar znajo ceniti.

Imate krhko srce

Čeprav s pozitivno energijo pritegnete veliko ljudi, svojega srca ne odprete vsakomur. Zaupate le tistim, ki jih imate radi in jih poznate do obisti. Zato nikoli niste v dilemi, ali boste na koncu razočarani ali ne, saj veste, da z njimi lahko govorite o čemerkoli. Ko pa vas kdo namerno ali nenamerno razočara, se vaš svet poruši. Počasi se pobirate, vendar ni lahko in dvomite, da boste tej osebi še kdaj zaupali.

Izkušnje cenite bolj kot materialne stvari

Bolj ste navdušeni nad prihajajočimi dogodki kot novimi stvarmi. Zato s prijatelji raje zaidete v gore, na morje ali v adrenalinski park namesto v trgovino z oblačili. Veste, da najboljše spomine prinesejo občutki in doživetja, vse ostalo pa kmalu izgubi svoj čar. Pri ljudeh bolj cenite izkušnje kot bogastvo, zato običajno izberete prave prijatelje.

Zaljubite se v osebnost, ne v zunanji videz

Ste eden teh srečnežev, ki verjamejo, da zunanji videz s časom zbledi, notranjost pa postaja vedno lepša in bogatejša. Ne očara vas frizura in lepa postava, ampak besede in način razmišljanja. Opazite tudi podrobnosti, ko vam nekdo odpre vrata, se posveti vam in ne pametnemu telefonu ter skuša ohranjati pogovor. Znate videti notranjo lepoto.

Ste prijazni

Pomoč drugim je del vašega življenja, nekaj kar je samoumevno. Tako kot dihanje. Prijateljem vedno skušate polepšati dan na izvirne načine in ni vam težko posvetiti pozornosti osamljenim. Veste, kako je imeti slab dan, zato želite pomagati po svojih najboljših močeh. Ljudi očarate s pozitivnostjo in samozavestjo.

Skrbi vas za svet

Naravne nesreče, revščina in večji svetovni problemi vas prizadenejo, čeprav so morda od vas precej oddaljeni. Želite si, da bi imeli dovolj moči, da bi lahko popravili vse krivice in razsvetlili temne kotičke. Ker to žal ni mogoče, postanete prostovoljec in se vključujete v različne akcije. Tako imate občutek, da vsaj malo pripomorete k boljšemu življenju drugih.

Navežete se na kraje

Zaljubite se v gore, park, jezero … Čutite zrak, tipate mehko travo in očarano strmite v sončni zahod. Zavedate se, kaj vse vam ponuja narava in to znate izkoristiti. Proste dni radi izkoristite za izlete in bolj kot milijonov v banki si želite čudovitih sončnih vzhodov, spreminjanja letnih časov in drugih biserov narave.

Opazite podrobnosti

Srečo najdete v drobnih stvareh, kot je občutek toplih sončnih žarkov na koži, delanje snežaka, skakanje po lužah, sprehod po obarvanem jesenskem gozdu. Opazite več kot ostali, saj se znate ustaviti v hitrem življenju. Svet je prevelik, da bi se ga naveličali in vsak dan vidite kot novo priložnost, ko vas bo planet nekako očaral.

Preberite tudi: 

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri