Dajmo življenju in vsakemu dnevu posebej priložnost, da se zgodi nekaj čudovitega

Dajmo življenju in vsakemu dnevu posebej priložnost, da se zgodi nekaj čudovitega (foto: Tim Gouw | Unsplash) Tim Gouw | Unsplash
22. 12. 2019 Vir: liza.aktivni.si

Nam bo ob vstopu v novo leto uspelo, da bomo v spominu ohranili le tiste lepe trenutke in dogodke in o njih radostno pisali nove zgodbe, preostalo pa pustili za seboj in čim prej pozabili?

Ob koncu leta navadno pišemo ali si vsaj zamislimo, česa si v novem želimo.

Ali kdaj na list papirja tudi zapišete, kaj bi radi, da se nikoli več ne ponovi, in list vržete v reko, da besede in z njimi naše misli odplavajo daleč stran?

Kako pozabiti ...

Dajmo življenju in vsakemu dnevu posebej priložnost

Sprejmimo izzive, ki nam jih ponuja

Veliko je načinov in ritualov, kako pozabiti, nekomu to uspe bolje in hitreje, na drugega preteklost vpliva dlje.

Življenje pa je tisto, ki preseneča na vsakem koraku in kjerkoli in nam ne dovoli (vedno), da bi ga oblikovali po svoje. Zato sprejmimo izzive, ki nam jih ponuja, in jih rešujmo brez strahu, zvedavo in odgovorno, in se posebej ob tistih, ki nas 'ustavijo', vprašajmo, kaj bi nam radi povedali, pokazali, na kaj bi nas radi opozorili.

Ne popuščajmo, tudi ko in kadar se nam želeno izmika.

Ustvarjajmo nove in nove priložnosti, z občutkom in ljubeznijo tako do sebe kot tistih v naši okolici in vseh drugih, ki bi to lahko sčasoma postali, saj nikoli ne vemo, kdaj in kje bo nekdo postal naš sodelavec, sosed, zaupni prijatelj ali celo življenjski partner.

Stojimo sočloveku ob strani, bodimo sočutni in pomagajmo le, če smo za pomoč poklicani.

Ne sodimo, niti če poznamo celotno ozadje nekoga, niti če ga ne poznamo.

In ne primerjajmo se z drugimi, ker je vsak lep na svoj (poseben) način, tako na zunaj kot v sebi, ker ima čisto vsak svojo knjigo življenja, podobna ji ni niti neka v soseščini niti neka na drugem koncu sveta.

Dajmo življenju in vsakemu dnevu posebej priložnost, da se zgodi nekaj čudovitega, predvsem pa dajmo priložnost ljudem, ki si jih želimo ob sebi in si tega želijo tudi oni! In spoznavajmo vedno nove.

Ne priganjajmo dogodkov in situacij v njem! Da vse pride ob svojem času, pregovori še kako dobro potrjujejo. Kitajski, recimo: "En sam trenutek zadošča, da premagamo neskončno razdaljo", neki drugi pa: "Čas nima moči, da bi me postaral, saj se življenje ne ravna po času – življenje se ravna po ustvarjalni moči v nas!"

In sanjajmo! Mavrica se na našem nebu pokaže vsak dan … če jo le vidimo!