Destinacija Sveti Martin na Muri je prejela prestižen naziv odličnosti

Destinacija Sveti Martin na Muri je prejela prestižen naziv odličnosti (foto: PROMO) PROMO
18. 11. 2019 Promocijsko sporočilo

Sveti Martin na Muri, ki se nahaja v sosednjem Medžimurju, je na državni ravni prejel prestižno nagrado EDEN, nagrado Evropske destinacije odličnosti (European Destinations of Excellence), ki spodbuja razvoj trajnostnega turizma v Evropi.

LifeClass Terme Sveti Martin – nosilec novih trendov

Tema letošnjega izbora EDEN je turizem dobrega počutja. Strokovna komisija je nagrado odličnosti na državni ravni podelila kraju Sveti Martin na Muri za najboljšo wellnes in well-being destinacijo.

Medžimurske terme slovijo po blagodejni termomineralni vodi, bogatem wellness centru in prestižnem svetu savn. 

Rudi Grula, vodja turističnega urada Medžimurske županije, je povedal, da ravno zaradi sinergije vseh vpletenih Sveti Martin na Muri dosega konkurenčno prednost in izstopa med podobnimi destinacijami.

Destinacija ponuja nešteto možnosti za športne aktivnosti in prijeten oddih.

Poudaril je, da so prav LifeClass Terme Sveti Martin nosilec novih trendov wellnessa in dobrega počutja z inovativno ponudbo, povezano z antropološkimi načeli Rudolfa Steinerja, biodinamičnim vrtom in široko paleto aktivnosti. Medžimurske terme namreč ponujajo številne možnosti za športna udejstvovanja, gurmanske užitke ob sveži hrani z lokalnih vrtov in poskrbijo za celostno dobro počutje obiskovalcev.

LifeClass Terme Sveti Martin sledijo Steinerjevi življenjski filozofiji celovite skrbi za zdrav način življenja. 

Medžimurje je sicer edina destinacija v Evropi, ki je kot regija prejela 3 nagrade EDEN.

Nagrada EDEN

Slovesna podelitev nagrad je potekala na dvorcu Odescalchi, kjer so predstavili tudi štiri finaliste – Stubičke Toplice, Daruvar, Tuheljske Toplice in Krapinske Toplice. Destinacija Sveti Martin na Muri se bo skupaj s preostalimi finalisti predstavila na evropski ravni in pridružila evropski mreži destinacij, ki promovirajo trajnostni turizem. Nagrado EDEN je sicer zasnovala Evropska komisija, ki vsake dve leti podeli naziv evropske destinacije odličnosti zmagovalki, ki se ponaša z najbogatejšo ponudbo glede na izbrano temo. Pobuda temelji na državnih tekmovanjih, izbrane destinacije pa se nato pomerijo na evropski ravni.

Nagrada Evropske destinacije odličnosti je potovala v Medžimurje.