Kaj je tisto, kar nosi vsaka ženska v sebi

Kaj je tisto, kar nosi vsaka ženska v sebi (foto: Shutterstock.com) Shutterstock.com
22. 2. 2020

Danes je ženska narava velikokrat zamolčana, potlačena in skrbno spravljena, saj njene lastnosti v današnji družbi niso ravno zaželene. Ženska, ki izraža te lastnosti, je velikokrat označena kot šibka, nesposobna in si ne zasluži spoštovanja.

Morda je to čas, da se zamislimo in vprašamo, kdo je pravzaprav ženska, kaj so njene značilnosti.

Pa tukaj ne mislim na fizično pojavo, torej na telo, temveč govorim o tem, kaj je ženska narava. Kako je videti tisto, kar nosi vsaka ženska v sebi, kako se vidi in kako izraža ... če se sploh.

Danes je namreč ženska narava velikokrat zamolčana, potlačena in skrbno spravljena, saj njene lastnosti v današnji družbi niso ravno zaželene in ženska, ki izraža te lastnosti, je velikokrat označena kot šibka, nesposobna in si ne zasluži spoštovanja.

Hitrost je danes tista, ki prevladuje v naših življenjih.

Razvoj tehnologije gre v to smer in naša dejanja prav tako:
  • Vedno in povsod se je treba takoj odločiti, da česa ne zamudimo ali pa da nas kdo ne prehiti, kajti tisti, ki si vzame čas, da razmisli in začuti, kaj je dobro zanj v tistem trenutku, je počasnež in nesposobnež.
  • Nimamo časa čakati, pa čeprav to pomeni, da moramo zaradi tega potem popravljati napake, ki smo jih naredili v naglici in v resnici porabili več časa.
  • Vzeti si čas za svojega najbližjega in se z njim pogovoriti o dnevu, ki je za njim, ne da zraven stalno preverjamo, ali imamo že kakšno novo e-sporočilo, se nam zdi nepredstavljivo (Kaj pa če ravno takrat dobimo pomembno e-pošto!)

Ne znamo zares poslušati svojega prijatelja, ki je v stiski, ker zraven stalno razmišljamo: Ampak jaz ...

Nepotrpežljivi in neizprosni ... Do sebe

Lastnosti, kot so nežnost, milina, sočutje in ljubezen, so nekako 'out' in vsi delamo kot roboti – hitimo, stvarem ne pustimo, da se razvijejo, velikokrat prehitevamo še sami sebe, smo nepotrpežljivi in neizprosni, tako do sebe kot do drugih.

Ženska, ki tako deluje, težko živi ...

Počuti se nesrečno, ni zadovoljna z življenjem, ki ga živi. Zakaj?
Ker dela v nasprotju s svojo naravo.
Nežnost, milina, sočutje in ljubezen so ženske lastnosti in vsaka ženska jih nosi v sebi, ne glede na to, ali jih v resnici tudi živi.

Ko se rodi punčka, prinese s seboj na svet vse te lastnosti.

Kako se bodo razvijale, je odvisno od tega, kakšno bo njeno življenje – ali ji bo omogočeno te lastnosti tudi izražati ali ne.

Mogoče bo odraščala v družini, kjer se bo morala že zelo kmalu zavarovati pred nasiljem (fizičnim ali čustvenim) in bo svojo 'žensko' skrila v sebi in se tako zavarovala.

Lahko pa bo obdana z ljubečimi odnosi in bo tudi sama razvijala to pri sebi – odrasla bo v zrelo žensko, ki je nežna, sposobna ljubiti z vsem srcem, sočutna, poleg tega pa potrpežljiva in vztrajna.

To je njena notranja moč, ki ji pomaga premagovati različne izzive in preizkušnje na življenjski poti.

Tako v dobi odraščanja in prve ljubezni kot pozneje, kot odrasla ženska, ki se spušča v nov odnos, potrebuje trdnost in vero vase, da ohranja sebe, hkrati pa se prilagaja novim okoliščinam.

  • Z nežnostjo in toplino bo lahko napolnila svoj dom, v katerem bosta s partnerjem ustvarila družino.
  • Potrpežljivost in vztrajnost sta lastnosti, ki ji bosta pomagali, ko postane mati, pa tudi sicer v življenju, da bo lahko sledila svojemu notranjemu občutku.
  • In ne nazadnje sočutje in ljubezen, s katerima se bo partnerju popolnoma predala in mu pokazala pot do srca.

To je ženska. To je njena pot. To je njeno življenje.

Napisala Tinkara Filač, http://zdraviodnosi.blogspot.com