Kako izboljšati svojo čuječnost in osredotočenost?

Kako izboljšati svojo čuječnost in osredotočenost? (foto: Profimedia) Profimedia
24. 9. 2017

Z določenim načinom življenja lahko učinkovito izboljšamo svojo čuječnost, osredotočenost in produktivnost, hkrati pa skrbimo za psihično izboljšanje svojega življenja. Kateri pa so miselni koncepti, ki vam bodo pomagali osvojiti zmage in hkrati ohranjati dušni mir?

1. Ostanite v sedanjem trenutku.

Nikjer ni pravila ali zakonika, kjer piše, da bi morali početi milijon stvari naenkrat. V nobeni življenjski knjigi ni zapisano, da morate skrbeti in se obremenjevati za vse dogodke in za vse, kar se mora še zgoditi. Zavedajte se, da je vsa življenjska moč v tem danem trenutku. Naredite najbolje, kar lahko, ter se zavedajte, da je lahko vsak premik na bolje dolgoročna investicija za veliki napredek.

2. Ne analizirajte situacije.

Takrat ko začnete situacije analizirati, ustvarjate namišljen izid in rezultat. Poleg tega pa se večinoma časa obremenjujete za stvari, ki se potem niti ne zgodijo. Zato si vnaprej ne namišljajte strahov in ovir, in to še preden se z njimi dejansko soočite. Pripravite se vnaprej na naloge in izzive, vendar stvari ne komplicirajte še bolj, kot je treba.

3. Sprejmite, da kar lahko naredite, je dovolj!

Ne morate nadzirate vsega v svojem življenju. Prav tako se ne morete vrniti v preteklost in spremeniti izida, moč imate namreč zopet le v sedanjem trenutku. Vprašajte se, kaj lahko naredite danes, da si izboljšate življenje, ter naredite svoj veličastni napredek.

4. Zaupajte, da vas vodi višja življenjska sila.

Življenje je proces. Zaupanje, da vas vodi nekaj višjega od vas, vam hkrati daje možnost, da se povsem čustveno osredotočite na posamezno delovno nalogo in obveznost ter naredite najbolje v tem trenutku, torej izkažemo svojo odličnost. Ni vam treba skrbeti »kako« se bo nekaj odvilo do potankosti, ter ni se vam treba pretirano obremenjevati z vsemi podrobnostmi. Bodite povsem prisotni in čuječi v tem trenutku.

5. Najdite lepoto v vsakem trenutku!

Uvidite lekcije, ki jih prejemate v svojem življenju, ter poskusite v vsem najti nekaj lepega in koristnega. Vsak dan nosi v sebi neizmerno lepoto, če smo jo sposobni videti.

6. Postavite si odličnost kot prioriteto!

Dvignite svoj standard. Postavite si odličnost za nujnost. Bodite odločni, odlični in prisotni v vsem, kar počnete. Svoj um uporabite za to, da ga stremite k odličnosti in iz vsakega izziva ustvarite zmago.

Povzeto po www.thetruthpractice.com

Preverite še: Zakaj iti na pohod sam?