Koliko zvestobe se skriva v vašem astrološkem znamenju?

Koliko zvestobe se skriva v vašem astrološkem znamenju? (foto: Profimedia) Profimedia
19. 3. 2022 Vir: Lisa

Kompleksnost našega dojemanja in pristopa k zvestobi je izredno zanimiva tematika, ki so se je na svoj način lotili tudi astrologi. Astrološka znamenja naj bi namreč razkrivala naša nagnjenja k zvestobi. Preverite, koliko zvestobe se skriva v vašem astrološkem znamenju.

Zvestobo največkrat povezujemo z življenjem v romantičnem odnosu. Verjetno tudi zato, ker je v teh najbolj intimnih stikih prav zvestoba tista, ki je najbolj cenjena, najbolj dragocena in zato tudi največkrat na udaru. Niso namreč vsi ljudje enako nagnjeni h zvestobi.

Še večje razlike se pojavijo, če razumevanje te besede razširimo na druga področja – na prijateljstvo, na skupine, ki jim pripadamo, na službo, tudi na državo, v kateri živimo.

Zvestoba je vsekakor delikatna niansa naših življenj, pogosto samoumevna, mnogokrat zavržena, tu in tam pa tudi napačno podarjena. Verjetno poznate ljudi, ki ostajajo zvesti kakšni blagovni znamki, čeprav so bili že razočarani, zvesti lokalu, kamor zahajajo že leta, pa čeprav sta se ponudba in strežba z leti popolnoma sfižili, ali pa so zvesti službi, ki jo opravljajo, pa čeprav skozi leta te svoje zvestobe niso prejeli nobene povišice, nobene možnosti za napredovanje in nobenega zagotovila za varno prihodnost. Biti zvest ni lahko. Kot tudi ni lahko prepoznati in nagraditi zvestobe, ko nam je enkrat dana.

Kompleksnost našega dojemanja in pristopa k zvestobi je zato izredno zanimiva tematika, ki so se je na svoj način lotili tudi astrologi. Astrološka znamenja naj bi namreč razkrivala naša nagnjenja k zvestobi – in čeprav verjamemo, da si svojih nadaljnjih odnosov ne boste krojili po rojstnih dnevih, vam vseeno ponujamo vpogled v dognanja o povezavah med našo zvestobo in zvezdami, pod katerimi smo bili rojeni. Morda pa vendarle odkrijete kakšne vzporednice.

Vodnar

(20. januar–18. februar)

Vodnarji so zapriseženi človekoljubi, verjamejo, da so vsi ljudje v bistvu dobri, zato jih laganje in nezvestoba čustveno močno prizadeneta. Po drugi strani jih je težko ujeti v razmerje, ker ljubijo svobodo in sovražijo pravila, zato so lahko dolga leta samski in sploh ne začutijo potrebe po resni predanosti. Ko se vendarle zapletejo v odnos, pa znajo biti izredno zvesti in razumevajoči. Astrologi še pravijo, da so moški vodnarji nekoliko bolj nagnjeni k potencialnemu varanju kot ženske.

Ribi

(19. februar–20. marec)

Globoko čustvene ribe imajo bujno domišljijo, ki jih včasih odnese v popolnoma drug svet. Nenehno morajo biti ustvarjalni, zato so lahko izredno zvesti in predani partnerji, če le imajo v razmerju priložnosti, da neprestano nekaj počnejo. Pa četudi samo popravljajo stvari po hiši. Če pa jim odnos ne ponuja priložnosti za njihovo ustvarjalno izražanje, lahko hitro pozabijo na zvestobo.

Oven

(21. marec–19. april)

Ovni naj bi bili med vsemi astrološkimi znamenji najmanj zvesti. Zvestoba namreč ni kompatibilna z njihovo osebnostno naravo. Ovni so vedno v iskanju novih avantur, novih izzivov, tudi novih partnerjev. So izredno strastni in zato radi okušajo sladkosti zapeljevanja, saj s tem pridobivajo tudi njim nujno potrebno samopotrditev. Prav zato naj bi v odnosih ovnom zanimanje za partnerja pričelo zelo hitro upadati – bolj kot sama zveza jih namreč privlači prav igra zapeljevanja, lov, katerega konec niti ni najpomembnejši. Previdno torej, ko se zapletate s temi karizmatičnimi, inovativnimi, prijaznimi spogledljivci.

Bik

(20. april–20. maj)

Kogarkoli vprašate o glavni značilnosti bikov, boste zelo verjetno hipno dobili univerzalen odgovor, da so tako prekleto trmasti. Kar pri grajenju medsebojnih odnosov sploh ni slaba stvar. Prav njihova trmoglava narava jih bo namreč nenehno silila, da poskušajo rešiti tudi še tako majavo razmerje. Biki so obenem nasprotje ovnov, zato so tudi označeni za najbolj zvesto astrološko znamenje. Redkeje se bodo znašli v ljubezenskih aferah, če pa se to vendarle pripeti, bodo zelo verjetno poskusili tudi to afero spremeniti v trdno romantično zvezo. Za bike je značilno, da v razmerjih ekspresno napredujejo, se zato hitro odločijo za skupno življenje in tudi za poroko. Preprosto obožujejo stabilna razmerja.

Dvojčka

(21. maj–20. junij)

Dvoličnost tega razdeljenega astrološkega znamenja se odraža tudi v razumevanju zvestobe. Odlični govorci, ljubitelji komunikacije in najboljši ljudje, ki jih lahko povabite na zabavo, pa niso ravno najbolj zapriseženi konceptu zvestobe. Njihova osebnost naj bi po astroloških zapisih imela dve osebnosti, kar se odraža tudi v njihovih odnosih. Tako so lahko dvojčki v enem trenutku popolnoma zvesti in predani neki osebi (bodisi na ljubezenskem bodisi na prijateljskem nivoju), že naslednjo minuto pa nekomu drugemu razkrivajo vse njene skrivnosti. Še več – astrologi pravijo, da so dvojčki pogosto zaljubljeni kar v več ljudi hkrati, kar je posledica njihove izredno strastne narave. Zato se dvojčki zaljubijo zelo hitro, brez omejevanj, a lahko obenem tudi kmalu izgubijo zanimanje.

Rak

(21. junij–22. julij)

Si želite zvestega partnerja ali prijatelja? Raki so odlična izbira. Izredno intuitivni in empatični ter venomer skrbni in previdni, ko pride do čustvenih zadev. K odnosom pristopajo previdno, ker razumejo svojo občutljivo naravo, ko pa se predajo, se predajo popolnoma. Privlači jih koncept družine, saj iz tega lahko črpajo prav tisto, kar jim v življen­ju največ pomeni: srečo, mir, spokojnost, in varnost. Ker jim pripadnost tej osnovni celici pomeni tako veliko, se seveda zelo slabo soočajo z varanjem, saj od partnerja ali partnerice pričakujejo enako stoodstotno zvestobo, kot jo ponujajo sami. Raki zato nezvestobe nikoli ne pozabijo – in nikoli ne opravičijo.

Lev

(23. julij–22. avgust)

Levi so zvesti takrat, ko jim to pride prav. A ne razumite tega narobe, saj to še ne pomeni, da je v razmerju z levom treba biti nenehno v skrbeh, kdaj jim bo zvestoba prenehala biti uporabna in bodo nato nemudoma skočili v posteljo z drugo osebo. Pomeni le to, da levi preprosto nikoli ne bodo slepo sledili neki osebi. So preveč egocentrični, da bi lahko kadarkoli v razmerju bili v podrejenem položaju in zato dajejo občutek, da jim ni mar. A zvestobo znajo ceniti, samo pustite jih, da vodijo. Bili so rojeni, da vodijo, in to počno zelo dobro.

Devica

(23. avgust–22. september)

Tako zelo resne device. In tako resnobno pristopajo tudi k razmerjem. So prizemljeni, racionalni in tudi zelo zvesti. A se v razmerja ne spuščajo iz univerzalno sprejetih razlogov – ne zaradi strastne ljubezni, ne zaradi romantike, ampak zato, ker je tako prav. Če začutijo nezvestobo, pa tudi le takrat, ko se jim zdi, da jim izbrana oseba ne vrača pozitivne pozornosti, postanejo izredno kritični do svojega partnerja, dokler se postopoma ne ohladijo in odmaknejo. V razmerjih so sicer nadvse predani in mirni, če čutijo, da je vse tako, kot so si sami zamislili, da mora biti.

Tehtnica

(23. september–22. oktober)

Tehtnice so znane kot izred­no lojalni prijatelji. To so ljudje, ki so med vsemi znamenji najbolj zanesljivi in zvesti prijatelji, v romantičnih odnosih pa jih tu in tam rade volje zmede njihova impulzivna narava. Ta impulzivnost lahko tehtnico nepremišljeno potisne v naročje druge osebe, pa čeprav to pozneje močno obžalujejo. Kar jih najpogosteje drži stran od predajanja tem impulzom, pa je njihov siceršnji odpor do konfliktov in konfrontacije.

Škorpijon

(23. oktober–21. november)

Škorpijoni so sužnji svoje nepotešljive strasti. Njihov odnos se zato običajno nagiba od enega do drugega ekstrema. Lahko so nezlomljivo zvesti in predani ali pa zapadejo v nenadzorovano skakanje iz afere v afero, zaslepljeni s strastjo in užitki zapeljevanja. So izredno posesivni in hitro ljubosumni, zato od partnerja zahtevajo vidno in jasno zvestobo. Če jo dobijo, jo znajo namreč tudi zelo intenzivno vračati – škorpijoni v zvestem razmerju namreč svojo zvestobo obrnejo v nov ekstrem in se za svojega partnerja ali prijatelja borijo do zadnje kaplje krvi.

Strelec

(22. november–21. december)

Strelci so zaradi nagnjenosti k nenehnemu spreminjanju svojih občutkov lahko en dan brezupno zaljub­ljeni, že naslednji dan pa vsega skupaj popolnoma naveličani, zato veljajo za enega manj zvestih astroloških znamenj. So namreč v nenehnem iskanju avantur, ker sovražijo monotonijo. Astrologi pravijo, da jih strelci, ki prevarajo svoje partnerje, nikoli ne presenetijo. A to naj bi veljajo predvsem za mlade strelce, saj zvezde pravijo, da v drugi polovici svojih življenj postanejo veliko bolj zvesti, predani in umirjeni. Takrat družina postane središče njihovega zanimanja.

Kozorog

(22. december–19. januar)

Izredno zvesto astrološko znamenje, sorodno svojim zemeljskim kolegom bikom. Ne marajo, da težave ždijo nad njihovo glavo, zato se vsakega, še tako majhnega problema v razmerju lotijo reševati takoj, dokler ni spet mir pod streho. Ljubosumje v razmerju s kozorogom ni smiselno, so predani, stabilni in lojalni. Kot da so rojeni z občutkom za odgovornost, ki jo sprejemajo na svoja pleča.

Napisal: Darjo Hrib